Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, despre majorarea pensiilor: Atât putem în acest moment 10%”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a explicat faptul că au fost făcute analize la Guvern, iar pensiile vor crește cu 10%. În urma acestui anunț, social-democrații au anunțat că vor depune moțiune de cenzură în cazul în care pensiile nu vor crește cu 40%.

„Aceasta o să fie o decizie politică, așa cum am luat decizia de a proroga și legea cu dublarea alocațiilor. Greu a fost să găsim fondurile și pentru a crește pensiile cu 10%. Este un efort bugetar care vine în contextul în care plătim și șomajul tehnic și trebuie să repornim o serie de investiții. Noi înțelegem că este nevoie de o creștere și pentru oamenii în vârstă și, mai mult decât atât, este și o datorie morală. Atât putem în acest moment 10%.

Estimăm un deficit, în acest moment, un deficit de 6,9% din PIB. Am văzut cifrele pe luna iunie și arată foarte bine. Economia a răspuns perfect la măsurile pe care le-am luat. Revenirea aceea în V despre care v-am vorbit este încă valabil”, a spus Florin Cîțu, la Realitatea.

Întrebat despre faptul că cei de la PSD vor depune moțiune de cenzură dacă Guvernul nu va crește pensiile cu 40%, Cîțu a spus că aceștia sunt în stare să arunce țara în aer.

”Îi cred în stare să distrugă toată România pentru a câștiga câteva voturi. Nu mă mai miră nimic. Pentru a lua câteva voturi sunt în stare de orice, sunt în stare să arunce țara în aer.”, a mai spus Cîțu.

Florin Cîțu a mai precizat faptul că ”ar fi un dezastru pentru economia României”, dacă se va ajunge la o creștere a pensiilor cu 40%.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea