Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, despre majorarea pensiilor: Atât putem în acest moment 10%”

Paul Voicu - Primar 2020

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a explicat faptul că au fost făcute analize la Guvern, iar pensiile vor crește cu 10%. În urma acestui anunț, social-democrații au anunțat că vor depune moțiune de cenzură în cazul în care pensiile nu vor crește cu 40%.

„Aceasta o să fie o decizie politică, așa cum am luat decizia de a proroga și legea cu dublarea alocațiilor. Greu a fost să găsim fondurile și pentru a crește pensiile cu 10%. Este un efort bugetar care vine în contextul în care plătim și șomajul tehnic și trebuie să repornim o serie de investiții. Noi înțelegem că este nevoie de o creștere și pentru oamenii în vârstă și, mai mult decât atât, este și o datorie morală. Atât putem în acest moment 10%.

ELIT

Estimăm un deficit, în acest moment, un deficit de 6,9% din PIB. Am văzut cifrele pe luna iunie și arată foarte bine. Economia a răspuns perfect la măsurile pe care le-am luat. Revenirea aceea în V despre care v-am vorbit este încă valabil”, a spus Florin Cîțu, la Realitatea.

Întrebat despre faptul că cei de la PSD vor depune moțiune de cenzură dacă Guvernul nu va crește pensiile cu 40%, Cîțu a spus că aceștia sunt în stare să arunce țara în aer.

Mihail David - 2020

”Îi cred în stare să distrugă toată România pentru a câștiga câteva voturi. Nu mă mai miră nimic. Pentru a lua câteva voturi sunt în stare de orice, sunt în stare să arunce țara în aer.”, a mai spus Cîțu.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Florin Cîțu a mai precizat faptul că ”ar fi un dezastru pentru economia României”, dacă se va ajunge la o creștere a pensiilor cu 40%.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...