Rămâi conectat

Actualitate

Florin Cîțu, despre demisia lui Ludovic Orban: „Nu la mine trebuie să-și dea demisia”. Șefia Camerei Deputaților va rămâne liberalilor și va fi ales un interimar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Cîțu, despre demisia lui Ludovic Orban: „Nu la mine trebuie să-și dea demisia”. Șefia Camerei Deputaților va rămâne liberalilor și va fi ales un interimar

Florin Cîțu, câștigătorul șefiei PNL, a declarat faptul că președinția Camerei Deputaților va rămâne liberalilor după demisia lui Ludovic Orban și că va fi numir un interimar în această funcție. Acesta a mai sups în cadrul unui interviu pentru Digi24 că Ludovic Orban „are un loc important în PNL”, dar că strategia adoptată în campania internă „nu l-a ajutat deloc”.

Citește și: Un albaiulian ar putea deveni al treilea om în stat. Ipoteză de lucru: Florin Roman, președinte al Camerei Deputaților, în urma alegerilor PNL

„Nu la mine trebuie să-și dea demisia, ci la Camera Deputaților, nu are legătură cu Guvernul”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

El a spus că președinția Camerei Deputaților „rămâne la PNL” și că deocamdată va fi numit un interimar.

„Trebuie să ne uităm la majorități în Parlamentul României, să vedem ce voturi avem. Președintele Camerei Deputaților are nevoie de majoritate de voturi și atunci nu vreau să ne pripim”, a spus el.

El a adăugat că va sta de vorbă cu Ludovic Orban și înainte de ziua de luni, în care acesta a anunțat că își va depune demisia.

„Ludovic Orban are un loc important în PNL. Este un om cu o experiență politică foarte mare, un om care are un vot în Biroul Executiv. Contăm pe experiența lui Ludovic Orban în perioada următoare, și pe negocieri și pe tot ce e important”, a spus Cîțu.

În declarația făcută imediat după rezultatul votului din PNL, Orban a anunțat că „între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”. Cîțu nu a comentat această declarație, dar a spus că PNL are „un parteneriat foarte puternic cu Klaus Iohannis, iar acest parteneriat este garantul guvernării până în 2024”.

Cîțu a spus că în PNL a fost o campanie internă „mai dură”, dar că acest lucru nu va afecta unitatea PNL.

„Multe din mesajele pe care Orban le-a lansat în această campanie i-au radicalizat pe susținătorii domniei sale. A fost o strategie care nu l-a ajutat deloc”, a spus Cîțu.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea