Fiul fostului şef de la ANOFM, Alin George Bian susţine că nu este vinovat de provocarea accidentului în urma căruia a murit un om

Alin George Bian s-a prezentat ieri la Judecătoria Alba Iulia unde este judecat pentru vătămare corporală din culpă. Soţia victimei sale solicită daune de 100.000 de lei.

    Alin George Bian, fiul fostul preşedinte ANOFM, Silviu Bian, aflat în arest preventiv pentru luare de mită în formă continuată, s-a prezentat ieri pentru prima dată în faţa magistraţilor de la Judecătoria Alba Iulia unde de mai bine de un an se judecă dosarul în care tânărul Bian este acuzat de vătămare corporală din culpă. Alin George Bian a fost trimis în judecată în 12 iulie 2010 însă nu a fost prezent în faţa instanţei la niciunul dintre termenele scurse de atunci. Apărătorul său a obţinut pentru el de nouă ori prelungirea dreptului de a conduce. La termenul de ieri, 1 noiembrie 2011, Alin George Bian a fost nevoit să vină întrucât a fost citat cu mandat de aducere. Fiul lui Bian a susţinut în faţa judecătorului că este nevinovat şi a spus că nu este de acord să-i plătească niciun fel de daune părţii adverse. Instanţa a stabilit un nou termen de judecată, pentru data de 6 decembrie 2011, când urmează să fie citaţi martori ceruţi atât de avocatul lui Bian cât şi de apărătorul Leontinei Man, soţia bărbatului accidentat de fiul fostului şef al ANOFM în urmă cu 3 ani.
lA lovit un bărbat pe trecerea de pietoni. Victima a decedat la două luni de la accident
Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2008, Alin George Bian a fost implicat într-un accident de circulaţie în Alba Iulia. Tânărul, care la acea dată avea numai 18 ani şi îşi luase recent permisul de conducere, conducea un autoturism BMW şi nu a acordat prioritate unui bărbat în vârstă de 62 de ani care traversa strada pe trecerea de pietoni, accidentându-l grav. În urma impactului, victima, Ioan Man, a suferit „fractură parietală dreaptă şi fractură deschisă gambă dreapta”, iar potrivit medicilor legişti necesita 55 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare. După aproximativ două luni de la producerea accidentului, în septembrie 2008, bărbatul a murit la spital.
lÎncadrare schimbată: vătămare corporală din culpă în loc de ucidere din culpă
În prima fază, ca urmare a unei înţelegeri făcute de soţia bărbatului accidentat, Leontina Man şi Silviu Bian, tatăl făptuitorului prin care acesta din urmă i-a oferit victimei o „despăgubire” de 84.000 de lei, victima Ion Man şi-a retras plângerea iar părţile s-au împăcat, organele judiciare dispunând neînceperea urmăririi penale. Înţelegerea a fost făcută în 6 august 2008, adică în timpul cât Ion Man se afla în viaţă, internat în spital. Potrivit soţiei victimei, Leontina Man, care este angajată ca femeie de serviciu la Consiliul Judeţean Alba, banii oferiţi de Silviu Bian au fost acceptaţi ca despăgubire pentru cheltuielile spitaliceşti impuse de internarea prelungită a soţului ei. În plus, ea vorbeşte şi de anumite presiuni care s-au făcut asupra ei, având în vedere că lucrează ca femeie de serviciu la Consiliul Judeţean Alba şi se temea să nu fie dată afară din serviciu. De altfel, înţelegerea este semnată de Leontina Man şi Silviu Bian iar martor al acesteia este chiar unul dintre superiorii femeii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Bumb, care „a asistat la achitarea sumei”.
După decesul soţului său, femeia a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia redeschiderea cazului, iar ulterior Alin George Bian a fost trimis în judecată, în vara anului 2010, însă nu sub acuzaţia de ucidere din culpă ci sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Potrivit avocatului care o reprezintă pe Leontina Man în proces, Emil Augustin Mândroc, încadrarea a fost schimbată în faza de cercetare penală pe baza unei expertize care a stabilit că nu există cauzalitate între accidentul suferit de Ion Man şi decesul acestuia. De precizat că bărbatul a fost internat în spital imediat după accident şi nu l-a mai părăsit până când a murit, de altfel decesul său a survenit în spital.
lDaune materiale şi morale de 100.000 de lei
Soţia victimei, Leontina Man, s-a constituit ca parte vătămată şi solicită daune de 100.000 de lei, iar Spitalul Judeţean Alba şi clinicile de Ortopedie şi Neurochirurgie Cluj s-au constituit ca părţi civile pentru recuperarea cheltuielilor de spitalizare. Suma solicitată reprezintă daune morale în cuantum de 50.000 lei şi daune materiale în cuantum tot de 50.000 lei. La termenele următoare apărătorul femeii s-a angajat să aducă probe şi martori care să susţină această sumă.

ELIT

Ioana PITICARIU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje romantice de Valentine’s Day – Ziua îndrăgostiților. Surprinde-ți persoana iubită cu un SMS

Mesaje de Valentine’s Day 2021 romantice – Ziua îndrăgostiților. Mesaje de dragoste pe care le puteți transmite de ziua îndrăgostiților… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

gogu 1 noiembrie 2011 at 21:07

sigur ca da, pentru fii de beizadele pedeliste intotdeauna vinovat e mortul, ce tupeu a avut omul acela sa traverseze pe trecerea de pietoni cand pe strada se afla fiul lui tata intr-un beemveu cumparat din spaga?

Aurelian 2 noiembrie 2011 at 8:45

Normal ca nu ii vinovat, cum sl-a permis bosorogul sa traverseze strada pe zebra, cand Bianu avea chef sa vada cu ce viteza maxima poate merge BMW lui!

rolo 2 noiembrie 2011 at 9:11

BMW la 18 ani? Carnet de citeva luni ? Care inconstient de parinte face asa ceva ? BMW pt fiu, vila cu etaj, teren de fotbal in gradina, vila la tara, automobile scumpe la toata familia! Care o fi fost venitul intregii familii ? O fi gasit vreun tezaur roman pe terenul de fotbal din gradina ?
Lovesti un pieton pe trecerea de pietono si ai TUPEU sa te declari nevinovat ? TUPEUL nu este cumva mostenire de familie ?

geta 2 noiembrie 2011 at 13:10

si ce daca primeste femeia 100000 lei il mai invie pe barbatul ei? jumatate din suma o ia avocatul. barbatul era beat mort. Toata lumea vrea sa faca bani.

Un cunoscator 2 noiembrie 2011 at 21:25

Expertiza medicala spune ca barbatul a murit din cauza bolii pe care o avea de ani buni, nu are nici o legatura cu accidentul. Mai ales ca dansul traversa strada pe diagonala… pe nici urma de zebra..biciclistul nu avea vesta reflectorizanta ci doar o alcoolemie mare.

Silviu Bian 2 noiembrie 2011 at 22:07

Exact de vina era mortul!! A platit SPAGA SPAGARUL ca sa isi scape fiul. Ironia sortii. Acum nu ar mai plati alte daune dupa cum a declarat ca s-a inchis robinetul cu SPAGI a lui taticu. O sa vina ceata peste ei….asta e SPAGARILOR va meritati soarta. Din pacate nu cred ca va infunda destul puscaria SPAGARUL…..cine stie poate s-au suparat pedelistii ca i-a facut de cacao prin presa si il lasa fara protectie pe SPAGAR.

Silviu Bian 2 noiembrie 2011 at 22:12

Cunoscatorule, atunci de ce i-a dat bani pentru impacare la spital inainte sa moara? De ce a mers Spagarul cu 8400 de lei (bani munciti de altii) Pentru ca nu era el de vina? Ii era mila de om si dupa ce a murit nu i-a mai fost de sotia lui? Si la episodul cu SPAGA ai cumva vreo explicatie? Cunosti ceva detalii?

Comentariile sunt oprite