Firmele de curierat vor transmite către Fisc situația plăților la livrare: Ordinul, publicat în Monitorul Oficial
Firmele de curierat vor transmite către Fisc situația plăților la livrare: Ordinul, publicat în Monitorul Oficial
Firmele de curierat vor fi obligate să anunțe ANAF în legătură cu cumpărăturile online ale clienților care aleg plata ramburs. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.
Practic, dacă vei comanda ceva de pe internet și vei alege „plata ramburs” ca opțiune de achitare a produsului respectiv, detaliile vor fi trimise către Fisc.
Lună de lună, curierii din România vor fi nevoiți să completeze formularul 395 – ”Declarația informativă privind trimiterile poștale contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul național” – , prin care transmit detalii despre persoanele ce aleg să achite ramburs, la sosirea coletului acasă.
Fiscul va putea astfel să aibă acces la românii care pot efectua anumite tranzacții de bunuri ocolind legislația fiscală. De exemplu, astfel vor fi identificate mai ușor acele persoane care vând produse pe internet, fără să ofere bon fiscal sau factură. Este o practică des întâlnită în zilele noastre, grupurile de pe paginile de socializare fiind pline de astfel de anunțuri, la fel și platformele online de vânzări.
Inițiativa este una care se dorește a fi eficientă în combaterea evaziunii fiscale, într-o perioadă dificilă pentru bugetul național, când e nevoie de creșterea colectărilor.
De altfel, așa cum angajații sau firmele plătesc taxe și impozite pentru activitățile lor economice, este firesc ca statul să se asigure că toți oamenii sunt egali în fața legii și se supun acelorași prevederi fiscale.
ANAF a mai ținut să transmită că datele colectate respectă normele constituționale privind viața intimă, familială și privată, precum și secretul corespondenței, fără a se referi la conținutul coletului.
De asemenea, trebuie precizat că, potrivit art. 11 din Codul de procedură fiscală, personalul ANAF este obligat să păstreze secretul asupra informațiilor de care a luat cunoștință ca urmare a exercitării atribuțiilor de serviciu, iar aceste informații se referă inclusiv la cele obținute din declarații ori documente prezentate de contribuabili/plătitori sau terți.
Sursa: playtech.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
O bancă din România obligată să recalculeze zeci de mii de credite: 90.000 de clienți afectați de dobânzi incorecte
O bancă din România obligată să recalculeze zeci de mii de credite: 90.000 de clienți afectați de dobânzi incorecte Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a intrat într-un conflict cu ING Bank România, acuzând banca de nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență 50/2010 privind transparența costurilor contractelor de credit. Citește și: O bancă din România oferă […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate5 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentariio zi ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată
-
Sport5 zile ago
FOTO: Philip Pahone, debut în Liga 3, pentru Metalurgistul Cugir, la 15 ani și aproape 6 luni!