Rămâi conectat

Actualitate

Firmele de curierat vor transmite către Fisc situația plăților la livrare: Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Firmele de curierat vor transmite către Fisc situația plăților la livrare: Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Firmele de curierat vor fi obligate să anunțe ANAF în legătură cu cumpărăturile online ale clienților care aleg plata ramburs. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Practic, dacă vei comanda ceva de pe internet și vei alege „plata ramburs” ca opțiune de achitare a produsului respectiv, detaliile vor fi trimise către Fisc.

Lună de lună, curierii din România vor fi nevoiți să completeze formularul 395 – ”Declarația informativă privind trimiterile poștale contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul național” – , prin care transmit detalii despre persoanele ce aleg să achite ramburs, la sosirea coletului acasă.

Fiscul va putea astfel să aibă acces la românii care pot efectua anumite tranzacții de bunuri ocolind legislația fiscală. De exemplu, astfel vor fi identificate mai ușor acele persoane care vând produse pe internet, fără să ofere bon fiscal sau factură. Este o practică des întâlnită în zilele noastre, grupurile de pe paginile de socializare fiind pline de astfel de anunțuri, la fel și platformele online de vânzări.

Inițiativa este una care se dorește a fi eficientă în combaterea evaziunii fiscale, într-o perioadă dificilă pentru bugetul național, când e nevoie de creșterea colectărilor.

De altfel, așa cum angajații sau firmele plătesc taxe și impozite pentru activitățile lor economice, este firesc ca statul să se asigure că toți oamenii sunt egali în fața legii și se supun acelorași prevederi fiscale.

ANAF a mai ținut să transmită că datele colectate respectă normele constituționale privind viața intimă, familială și privată, precum și secretul corespondenței, fără a se referi la conținutul coletului.

De asemenea, trebuie precizat că, potrivit art. 11 din Codul de procedură fiscală, personalul ANAF este obligat să păstreze secretul asupra informațiilor de care a luat cunoștință ca urmare a exercitării atribuțiilor de serviciu, iar aceste informații se referă inclusiv la cele obținute din declarații ori documente prezentate de contribuabili/plătitori sau terți.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea