Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Firmele ar putea plăti în RATE datoriile către stat. Sectorul Horeca ar putea fi scutit de plata impozitului specific până la sfârșitul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Firmele din România care au acumulat datorii către stat din pricina pandemiei, după decretarea stării de urgență, vor putea solicita plata în rate pe o perioadă de 12 luni, fară garanții. Până acum, datoriile lor cumulează 15 miliarde de lei. Sectorul Horeca, cu pierderi mari la final de sezon, ar putea fi scutit de plata impozitului specific până la sfârșitul anului, a anunțat ministrul finanțelor.

Ministrul de finanţe Florin Cîţu va propune colegilor de cabinet să discute joi despre eșalonarea datoriilor fimelor către stat prin ordonanță de urgență. Datoriile acumulate de firme din cauza pandemiei au fost amânate la plată până la data de 25 octombrie, iar acum Guvernul vrea să permită plata în rate timp de 12 luni.

Calendarul de rambursare a datoriilor va fi lăsat la latitudinea firmelor, dar nu trebuie să depășească un an.

Ministrul de Finanțe anunță că Guvernul ia în calcul să scutească întreg sectorul HORECA de plata impozitului specific până la sfârșitul anului. Guvernul a injectat în economie 36 de miliarde de lei, spune Florin Cîțu, de la începutul anului și că întreg pachetul de ajutor și stimulare economică ajunge la 6 la sută din PIB.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea