Rămâi conectat

Curier Județean

Firme din Alba implicate în dosarul de spălare de bani al soțului fostei șefe DIICOT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două societăți comerciale din Alba, Andra Bau SRL și Pan Bauteh SRL, apar în rechizitoriul procurorilor DIICOT ca făcând parte dintr-o schemă financiară de evaziune fiscală și spălare de bani – în dosarul în care fostul soț al Alinei Bica, fostă șef DIICOT, a fost pus săptămâna trecută sub control judiciar. Firmele înregistrate în Alba erau folosite ca paravan pentru operaţiuni care nu s-au făcut niciodată, susțin procurorii.

Dorin Bica ar fi spălat 80.000 de lei şi ar urma să fie acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani şi aderare la grup infracţional organizat.

Alți patru membri ai grupării, inclusiv șeful grupării, Dan Vasile, au fost reținuți.

Dosarul soțului fostei șefe DIICOT este dosar disjuns din dosarul Alinei Bica la DNA, în urma denunțului făcut de omul de afaceri Ovidiu Tender, care a susținut că a cedat acțiunile la UPRUC CTR SA, pentru ca Alina Bica să-l ajute în dosarul în care ulterior a fost condamnat la 11 ani și patru luni de închisoare de prima instanță.

Cum funcționa

Potrivit procurorilor DIICOT, în anul 2010, şapte persoane din Braşov au constituit o grupare infracţională organizată, la care a aderat și soțul fostei șefe a Direcției de Luptă împotriva Crimei Organizate. Gruparea se ocupa cu evaziunea fiscală și spăla bani din contrcate cu bani publici, prin intermediul mai multor firme.

Este vorba despre afaceriştii Dan V. Vasile, Dan D.Vasile, Urdea Marius, Dan Ileana Roxana (fostă Bercu), Cozachevici Liliana-Elisabeta, o altă persoană şi firmele SC Roata SRL Făgăraş, SC Hidroclean Energy SRL şi SC Bradus Invest SRL Lisa.

Între 2010 şi 2014, trei cetăţeni maghiari au înfiinţat şi cesionat mai multe firme (SC ANDRA BAU SRL Alba Iulia, SC PAN BAUTEH SRL Alba Iulia şi SC C MODE MARYNELLA CREAŢIE VESTIMENTARĂ SRL), sub îndrumarea afaceristului Dan V Vasile şi a lui A. N. David. Cei trei – Oszlanci Andrea, Torma Jozsef şi Lehr Gyorgy Viktor – ţineau legătura cu băncile şi se ocupau de retragerile de bani din conturile firmelor fantomă.

Firmele implicate în spălarea banilor sunt: S.C. ROATA S.R.L., S.C. HIDROCLEAN ENERGY S.R.L. , S.C. BRADUS INVEST S.R.L., S.C. PAN BAUTEH S.R.L., S.C. ANDRA BAU S.R.L., S.C. C MODE MARYNELLA S.R.L. Prin aceste firme fantomă, afaceriştii spălau banii, iar unele din aceste firme nu au existat decât în acte, arată anchetatorii. Astfel, în total, a fost retrasă din conturile acestor firme suma de 7.001.550 lei.

B.R


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea