Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Firma Polaris M Holding, obligată de Primăria Alba Iulia să colecteze, transporte și depoziteze deșeurile municipale

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Obligarea operatorului SC Polaris M Holding SRL Constanța de a efectua activitățile de colectare, transport și depozitarea deșeurilor municipale din cadrul Contractului nr.69525/2013 privind delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare, deszăpezire și combatere polei în municipiul Alba Iulia, va fi supusă la vot în ședința consiliului local, din 4 decembrie 2019.

Serviciile de utilitati publice fac obiectul unor obligații specifice serviciului public in scopul asigurării unui nivel ridicat al calitatiî siguranței si accesibilității, egalitatii de tratament, promovării accesului universal si a drepturilor utilizatorilor avand un caracter permanent si regim de funcționare continuu.

Stadiul procedurii privind delegarea pentru operarea și administrarea instalațiilor de gestionare a deșeurilor și transport de la stațiile de transfer/stațiile de sortare la Galda de Jos:

Inițial, procedura a fost publicată pe SEAP în luna mai 2017 și a fost anulată de Autoritatea contractantă (Consiliul Județean Alba), conform Deciziei de anulare nr. 23782/19.12.2017. Procedura a fost reluată conform anunțului de concesionare în urma soluționării contestațiilor depuse la CNSC și a plângerii depuse la Curtea de Apel Alba Iulia, procedura de atribuire a fost anulată de către Autoritatea contractantă (Consiliul Județean Alba), conform Raportului procedurii nr. 19751/17.09.2019.

Procedura va fi reluată doar după reelaborarea documentației de atribuire în concordanță cu legislația în vigoare (OUG nr. 74/2018, Legea nr. 31/2019), termenul de finalizare a procedurii și de operaționalizare a SMID în județul Alba neputând fi estimat.

Deoarece Contractul încheiat cu operatorul SC Polaris M Holding SRL (constanța se derulează în perioada obligativității operatorului de a presta aceste activități (90 de zile înainte de încetarea de drept a coniractului), după ce a doua prelungire cu privire la măsuri asigurătorii de continuitate a serviciului a avut finalitate în luna septembrie 2019, Municipiul Alba Iuiia se va afla în situația, ca începând cu data du 10.12.2019, să nu mai beneficieze de serviciul de salubrizare, deși acesta este un serviciu de utilitate publică având caracter permanent și regim de funcționare continuu, conform prevederilor Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51 /2G06, republicată.

Având în vedere faptul că Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor in județul Alba nu este încă funcțional, nefiind finalizata atribuirea licitației pentru operarea și administrarea instalațiilor de gestionare a deșeurilor și transport de la stațiile de transfer/stațiile de sortare la CM1D Galda de Jos si al stațiilor de transfer de la Tărtăria si Blaj și având în vedere ca perioada de mobilizare a operatorului care va gestiona activitatea de colectare si transport a deșeurilor în județul Alba – lot 1 – a fost prelungita de către ADI „SAT UBRIS” Alba până la data de 30.12.2019, proiect de hotărâre este propus spre dezbatere în cadrul Consiliului Local al municipiului Alba lulia în vederea analizării și eventual al aprobării lui.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii din Cugir în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii din Cugir în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia Filmările pentru continuarea proiectului de suflet a lui Liviu Vârciu, „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, au început vineri, în Cetatea Alba Carolina. Prezenți la filmări au fost, pe lângă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea