Rămâi conectat

Ştirea zilei

Firma care administrează fabrica de lactate Torockoi și pensiunea Conacul Secuiesc scapă de faliment. Cererea creditorilor a rămas fără obiect

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Firma care administrează fabrica de lactate Torockoi și pensiunea Conacul Secuiesc scapă de faliment. Cererea creditorilor a rămas fără obiect

Firma care administrează fabrica de lactate Torockoi și pensiunea Conacul Seciuesc a scăpat de faliment, iar cererea creditorilor a rămas fără obiect, fiind achitată creanța în valoare de peste 200.000 de lei.

Caracterul cert al creanței rezultă din coroborarea înscrisurilor, respectiv a contractului de vânzare cumpărare a laptelui nr. 697 din 20.09.2019 asumat de debitoarea cumpărătoare, a centralizatorului conținând avizele privind cantitatea de lapte predată, precum și a facturilor emise în sarcina debitoarei, acestea fiind acceptate la plată, prin lipsa refuzului de stornare a acestora, prin recepționarea de către pârâtă a laptelui, dar și prin plata parțială a unei facturi în valoare de 195.455,22 lei din care Binal Mob SRL a achitat suma de 20.000 lei și a rămas un rest de preț neachitat în valoare de 175.455,77 lei.

Câtimea creanței sale, 206.194,1 lei rezultă din documentele prezentate în proces, ceea ce imprimă creanței un caracter lichid, conform art. 663 alin. 3 Cod procedură civilă.

Valoarea creanței în suma totala de 206.194,10 lei a fost achitata integral în data de 22.09.2022, cererea rămânând astfel fără obiect.

„Respinge ca rămasă fără obiect cererea de deschidere a procedurii insolvenței, cerere formulată de creditoarea Solex SRL cu sediul în Luna, în contradictoriu cu debitoarea Binal Mob SRL cu sediul în sat Colțești”, se arată în hotărârea Tribunalului Alba.

Binal Mob SRL este deținută de Marta Lukacs și Nimrod Szakacs, a fost înființată în anul 1994, și pe lângă Conacul Secuiesc mai deține o fabrică de lactate, marca Torockoi. Cel mai probabil, de aici a survenit problema care a generat cererea de insolvență, firma din Luna ocupându-se cu creșterea bovinelor.

În anul 2021, firma Binal Mob SRL a avut o cifră de afaceri de 22,1 milioane lei, un profit net de 2.166.776 lei, cu 77 de angajați. Datoriile totale ale firmei se ridicau la 5.647.326 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea