Rămâi conectat

Ştirea zilei

Filozoful Mihai Șora, în vârstă de 101 ani, participă la protestul de la Alba Iulia: Fără justiție am ajunge să ne conducă hoții și ticăloșii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Filozoful și eseistul Mihai Șora, în vârstă de 101 ani, participă, duminică, la Alba Iulia, alături de alte 200 de persoane, la protestul împotriva Revoluției fiscale și Legilor justiției. El a declarat, presei, că fără justiție am ajunge să ne conducă ”hoții și ticăloșii”.

YouTube video

YouTube video

Mihai Șora a ajuns la protest după mai bine de o jumătate de oră de la începerea acestuia și a primit aplauze din partea celor prezenți. Filozoful a spus că este normal ca oamenii să se intereseze de ”soarta cetății”.

Întrebat dacă este important să apărăm justiția, Mihai Șora a răspuns: ”Bineînțeles. Ce ne-am face fără justiție? Am ajunge să ne conducă hoții și ticăloșii dacă nu există justiție”.

De asemenea, întrebat ce mesaj transmite protestatarilor, acesta a răspuns: ”Le urez ca protestele lor să fie încununate de succes și în orice caz să nu se lase”.

Întrebat dacă ne maturizăm atât de greu, având în vedere că a trecut mult timp de la Revoluție, Șora a răspuns: ”Nu știu dacă noi ne maturizăm atât de greu sau clasa politică a reușit, sau n-a reușit, să țină drumul drept pe care ar trebui să-l țină”.

Totodată, filozoful a spus că Guvernul ar trebui să se pună în slujba intereselor poporului.

”Guvernul să aibă urechi și să audă, să aibă ochi și să vadă și să tragă consecințele. Nu poate să guverneze fără să se alinieze în întregime pe voința populației pe care o guvernează. Un guvern este un slujitor. Asta este un guvern. Nu e un stăpân, e un grup de oameni de bunăvoinţă, sau aşa ar trebui să fie, care se pună în slujba interselor generale, a intereselor poporului întreg”, a mai spus Mihai Sora.

Întrebat dacă crede că e bine ca protestatarii să scandeze PSD, ciuma roșie, Șora a răspuns: Că e ciumă, e limpede, că e roșie, rămâne de văzut”.

Filozoful în vârstă de 101 ani a plecat, apoi, în marș, alături de cei circa 200 de protestatari, pe cele mai aglomerate străzi din municipiu.

Protestul de la Alba Iulia a început, la ora 18.00, în fața Prefecturii Alba din Alba Iulia ascultându-se cântece patriotice, iar protestatarii scandau ”PSD, ciuma roșie”.

O oră mai târziu, protestatarii au plecat în marș pe cele mai aglomerate străzi din oraș, scandând lozinci la adresa guvernului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea