Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” 2019: cu ce premii se vor întoarce acasă fericiții câștigători

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La Alba Iulia și Jidvei, în inima țării, se întâlnesc, în fiecare toamnă, mai multe generații de interpreți ai folclorului românesc: generația interpreților tineri, preocupați să cunoască și să ducă mai departe cântecul și tradițiile românești, și generația artiștilor care slujesc cântecul popular și care și-au dedicat întreaga viață acestuia.

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” aduce împreună specialiști ai folclorului muzical și din spațiul cultural-artistic – manageri ai unor instituții de cultură, realizatori de evenimente culturale, realizatori și producători de emisiuni radio și TV etc. – beneficiind totodată de o amplă organizare și promovare la nivel național prin intermediul unor instituții mass-media de prestigiu.

Toate aceste aspecte contribuie, an de an, la buna orientare a repertoriului concurenților din toate zonele sau sub-zonele etnofolclorice din România spre melodii autentice, valoroase din punct de vedere folcloric și artistic, precum și reprezentative pentru zona din care provin participanții.

Citește și PROGRAM „Strugurele de Aur” 2019

Festivalul reprezintă, totodată, o invitație de a ne apropia cu speranță, respect și demnitate de cultura tradițională și de spiritualitatea poporului român, în deplină rezonanță cu gesturile onorante întreprinse cu generozitate de inițiatorii și susținătorii acestui festival, membrii familiei Necșulescu.

Încă de la primele ediții, acest eveniment cultural cu finanțare privată, prin particularitățile sale, a câștigat un loc special în rândurile iubitorilor de folclor și ale tinerilor preocupați de păstrarea și valorificarea cântecului românesc, mobilizând numeroși tineri interpreți și reprezentând, pentru o mare parte dintre aceștia, o rampă de lansare într-o carieră artistică de succes.

Unicitatea acestui festival este conferită de organizarea amplă, complexă, cu implicare naţională, şi de eforturile consistente ale organizatorului și ale partenerilor acestuia.

Condiţii de participare:

Concursul se desfășoară pe două secțiuni, „Soliști vocali” și „Soliști instrumentiști”, fiind deschis interpreților amatori ai folclorului muzical din întreaga țară și din regiunile în care trăiesc comunități istorice de români: Voivodina, Valea Timocului – Serbia, Valea Timocului – Bulgaria, Cernăuți, Ținutul Herța și Transcarpatia – Ucraina, Republica Moldova, precum și din Kazahstan (aici aflându-se o comunitate românească, în mare majoritate urmași ai românilor deportați din Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța).

Din fiecare județ și din regiunile amintite, pot participa în concurs soliști vocali și soliști instrumentiști amatori, având vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani.

Premiile festivalului – 2019

Marele Premiu al Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” – 10.000 lei

Locul I soliști vocali – 7.500 lei

Locul I soliști instrumentiști – 7.500 lei

Locul II soliști vocali – 6.500 lei

Locul II soliști instrumentiști – 6.500 lei

Locul III soliști vocali – 5.500 lei

Locul III soliști instrumentiști – 5.500 lei

Premiul Cramei Jidvei – 5.000 lei

Premiul „Drumul Vinului, Țara Vinului” – 4.500 lei

Premiul Orchestrei Jidvei România – 2.500 lei

Premiul Special al Juriului pentru tineri din afara țării – 2.500 lei

Premiul de Popularitate – 2.500 lei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii

Bogdan Ilea

Publicat

în

„Taxă de turist” introdusă de mai multe orașe din Europa: Cât vor trebui să plătească vizitatorii Tot mai multe orașe introduc sau majorează taxele de turism pentru vizitatori. Aceste taxe fac parte dintr-o serie de măsuri adoptate pentru a limita și controla afluxul de turiști în diverse destinații europene populare. Așadar, orașele care au impus […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea