// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Festivalul Naţional de Folclor „Inimi fierbinţi în Ţara de Piatră” Abrud – concurs de interpretare vocală a muzicii tradiţionale româneşti pentru tineri interpreţi

Tineri interpreţi din întreaga ţară participă în aceste zile la Abrud la Festivalul – Concurs Naţional de Folclor „Inimi fierbinţi în Ţara de Piatră”, concurs de interpretare vocală a muzicii tradiţionale româneşti.

Evenimentul, ajuns în acest an la cea de-a XXXV-a ediţie, a debutat, sâmbătă dimineaţa, cu un concurs de tracţiune-hipo, iar ulterior, începând cu ora 17,00, pe scena festivalului au urcat formaţii locale din judeţul Alba, formaţia artistică „Andone” şi invitaţi speciali, urmând apoi recitaluri extraordinare de folclor susţinute de Iustina Span şi Veta Biriş.

Seara s-a încheiat cu un recital extraordinar de muzică uşoară susţinut de Roxana Nemeş, urmat apoi de un recital de folclor susţinut de formaţia Condorul şi soliştii Andreea Ardelean şi Alina Secăşan.

Festivalul – Concurs Naţional de Folclor „Inimi fierbinţi în Ţara de Piatră” va continua, duminică, începând cu ora 16,00, cu un spectacol de muzică uşoară şi populară cu Grupul Vocal „Mugurelul”, Trupa Quin’s, Ansamblul de dansuri populare „Tradiţii”, Ansamblul Folcloric „CupruMin” din Abrud dar cu majoretele din Abrud şi Trupa „Zumba”.

Începând cu ora 17,30 este programat concursul naţional de interpretare a muzicii tradiţionale româneşti, competiţie în care sunt înscrişi 15 interpreţi cu vârste între 16 şi 25 de ani din întreaga ţară.

De la ora 19,00 va avea loc un recital extraordinar al Ansamblului Folcloric al Judeţului Alba, dirijat de Alexandru Pal, alături de soliştii vocali Floricica Moga, Nicolae Tuhuţ, Dorina Nariţa, Nicolae Plută. Programul va fi completat de ansamblul de dansuri populare al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba coordonat de Alexandra şi Flaviu Mârza.

Festivalul se va încheia cu recitaluri de folclor susţinute de Ioana Maria Ardelean, Sânziana Ştefan şi Ionică Moroşanu dar şi cu un recital de muzică uşoară susţinut la ora 22,00 de Celia.

„Festivalul – Concurs Naţional de Folclor „Inimi fierbinţi în Ţara de Piatră” reprezintă valorificarea unui gen artistic păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor. Festivalul se doreşte în primul rând o rampă de lansare pentru tineri interpreţi prin concursul de interpretare vocală a muzicii tradiţionale româneşti”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Festivalul – Concurs Naţional de Folclor „Inimi fierbinţi în Ţara de Piatră” este organizat de Consiliul Judeţean Aba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Abrud.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419