Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Festivalul Luminii”, spectaculos eveniment al cercetaşilor albaiulieni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un eveniment aflat pe punctul de a fi amânat din cauza ploii şi a vântului care a accentuat senzaţia de frig s-a transformat într-un prilej de bucurie pentru sute de albaiulieni. Sâmbătă seara, la ora 21.00, în Cetate a avut loc a doua ediţie a „Festivalului Luminii”, eveniment organizat de Centrul Local „Axente Sever” al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” cu scopul redescoperirii frumuseţii lucrurilor mărunte de către albaiulieni.
Sub îndrumarea şefului centrului, Andrei „Yeti” Avram, precum şi a liderilor, cercetaşii albaiulieni au oferit un spectacol de lumină şi culoare, cu cele peste 4.000 de lumânări aprinse în suporturile din hârtie confecţionate manual, pentru a le proteja de vânt. Marginile trotuarelor cuprinse între Poarta I şi Poarta a II-a a Cetăţii şi ale aleilor dintre Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan şi Poarta a III-a a Cetăţii au fost marcate cu lumini. De asemenea, în apropierea podului basculant, din aceste mici candele aprinse a fost realizată floarea de crin, simbolul Cercetaşilor României. Tot aici, au fost improvizate din cutii de carton iluminate din interior zeci de „televizoare” care prezentau imagini de la activităţile cercetaşilor albaiulieni. Porţile Cetăţii au fost străjuite de cercetaşi cu făclii aprinse în mâini, care au conferit măreţie momentului.
Un clovn a făcut atomsefera mai caldă, în special pentru „lupişori”, cei mai mici dintre cercetaşi bucurându-se de figurinele realizate din baloane colorate împletite. Pe unul dintre zidurile dintre Poarta I şi Poarta a II-a au fost expuse fotografii realizate de Daniela Mureş, Andra Toth, Ioana şi Maria Bojan, Tudor Morar, Cristina Drâmbărean, poze reprezentând peisaje, oameni, flori, natură moartă etc. Pentru atingerea scopului propus, tinerii au amplasat un panou pe care au putut fi scrise mesaje despre lucrurile mărunte care le fac albaiulienilor viaţa mai fericită: susurul apei, înmugurirea pomilor, roua dimineţii, răsăritul soarelui, luna, curcubeul etc. O pereche de miri a ales să se amestece printre cercetaşi, în plin „Festival al Luminilor”, mireasa şi soţul ei fotografiindu-se lângă Poarta a II-a a Cetăţii şi, vorba cântecului: „Vă fie viaţa numai lumină, ca în lumină să vieţuiţi!”.
Cercetaşii au cântat la chitară şi s-au bucurat cu toţii că au putut organiza această ediţie, spre deosebire de omologii lor din alte oraşe din ţară, care s-au văzut nevoiţi să amâne evenimentul din cauza vremii nefavorabile, fiind felicitaţi de absolut toţi trecătorii. Bravo lor, bravo cercetaşilor!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea