Rămâi conectat

Ştirea zilei

Festivalul internaţional „Lucian Blaga”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Stimate domnule primar, stimaţi consilieri municipali, dragi prieteni, lucrători în instituţiile de cultură ale Sebeşului, coagulate sub firma Centrul Cultural „Lucian Blaga”, în luna mai 2010, după ediţia Festivalului hotărâserăm, ne înţeleseserăm să o luăm încă din luna decembrie cu întâlnirile pentru demararea manifestărilor culturale pentru anul 2011. Luna ianuarie e pe sfârşite. Este imperios necesar să facem demersurile specifice pentru a urni aceste acţiuni pe plan municipal, judeţean şi naţional. Presiunile exercitate de realitatea însăşi ne obligă să privim cu luciditate întreaga problematică a festivalului, să facem cea mai fericită sinteză a ei, în aşa fel încât la Sebeş să fie prezenţi exegeţi blagieni, diplomaţii de carieră, artişti de prima mărime a scenei româneşti, interpreţi tineri şi vârstnici, studenţi. În contextul actual al promovării valorilor suntem datori să dăm ediţiei 2011 luciditate, să ne scuturăm de unele „comodităţi” nu doar provinciale sau financiare ci să antrenăm credibilul biografic, valoric, european al lui Lucian Blaga. Colaborarea cu marile universităţi, istorici şi critici literari de la Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bucureşti, Braşov etc., cu teatrele ce-au pus în repertoriul lor piese de teatru ale fiului albastrului Lancrăm, cu invitaţi externi. Încropirea programului ediţiei 2011, discutarea lui, îmbogăţirea lui cu forţele judeţene ne vor ajuta să ne desfăşurăm în condiţii optime. E strict necesar să intrăm în posesia unor comunicări docte pe tema propusă pentru a putea tipări volumul festivalului, publicaţia „Paşii Profetului” etc. Dorim să nu fim înţeleşi greşit, aceste rânduri nu pot fi luate drept „amestec în treburile interne ale festivalului”, ele vin din partea celui care a obţinut la Bucureşti, după lungi „călătorii” pe coridoarele puterii, aprobarea pentru a declara prima ediţie a festivalului, după previziuni organizatorice, financiare ale instituţiei la care lucram şi ale Casei orăşeneşti de cultură Sebeş, dir. Maniu Gh. Aşadar, domnule primar, domnilor consilieri municipali, domnule director interimar al Centrului cultural să ne apucăm de treabă. Ion Mărgineanu vă stă la dispoziţie! cu toate motoarele spiritului pornite!
Ion MĂRGINEANU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea