Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar.

Încălzirea globală și efectele meteorologice precum El Niño și La Niña influențează deja de un an tendința generală, însă aceste schimbări climatice drastice, cum ar fi trecerea de la cele 30 de grade de săptămâna trecută la zăpada din ultimele zile, sunt mai problematice.

Diferențe de temperatură de 20 de grade în România

În România, după două zile de temperaturi aproape arzătoare și aer irespirabil, temperaturile au scăzut cu aproape 20 de grade. A plouat torențial în multe județe și în munți chiar a nins.

Citește și: În Apuseni, iarnă în miezul primăverii. Temperaturile au scăzut de la 22 de grade la 0 grade

În mai multe țări din Europa Centrală am putut vedea cum vremea a trecut de la o temperatură tipică verii, la o furtună de zăpadă de parcă am fi fost în mijlocul iernii. Şi asta la mijlocul lunii aprilie, la mijlocul primăverii.

Până și în Italia situația meteorologică este instabilă, cu risc de furtuni și grindină în diferite regiuni centrale. Potrivit celui mai recent buletin publicat de Departamentul Protecției Civile, pentru joi a fost emisă o alertă de vreme galbenă în regiunile Abruzzo, Emilia Romagna și Marche.

Austria: frig, ninsoare și accidente din cauza ninsorilor bruște

De ieri, zăpada a început din nou să cadă în unele zone din Austria, în ciuda faptului că în timpul weekendului trecut, temperatura era de peste 30 de grade. Se preconizează că frigul va continua timp de câteva zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

WhatsApp anunță schimbări importante: Noile funcții disponibile din luna iunie

Bogdan Ilea

Publicat

în

WhatsApp anunță schimbări importante: Noile funcții disponibile din luna iunie Una dintre cele mai importante rețele de socializare, WhatsApp, urmează să facă niște schimbări importante în aplicație, începând din luna iunie. Noi canale în actualizări De la introducerea canalelor, WhatsApp a continuat să dezvolte noi funcții cu scopul de a se apropia și mai mult […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea