Femeile din România au salarii cu 9,10% mai mici decât bărbații

Femeile din România au salarii cu 9,10% mai mici decât bărbații, ceea ce înseamnă că din 27 noiembrie până la sfârșitul anului femeile nu sunt plătite pentru munca lor, potrivit unei cercetări realizate de compania Expert Market, scrie Agerpres. 

femeie cu bani În Europa, femeile au în medie salarii anuale cu 16,68% mai mici decât ale bărbaților, echivalentul a circa două luni de muncă neplătită.

Cele mai mici diferențe procentuale între salariile femeilor și ale bărbaților se înregistrează în Slovenia (3,2%), Malta (5,1%) și Polonia (6,4%). România se află pe locul nouă, cu 9,10%.

Cele mai mari diferențe procentuale între salariile femeilor și cele ale bărbaților se înregistrează în Bosnia (46%), Ucraina (41%) și Georgia (34,8%).

Michael Horrocks, de la Expert Market, a declarat: „Când examinăm datele privind decalajul de salarizare între femei și bărbați, este dificil să ne imaginăm cum este reflectat acesta în viața de zi cu zi. Este dezamăgitor să vedem că în multe state europene femeile lucrează de fapt fără a fi plătite două sau mai multe luni”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

PENSIONAR 21 octombrie 2016 at 9:15

VA REFERITI, LA DOAMNA CU 41000 EURO??????? PLATIT LUNAR????Asta e valoarea pensiilor a 50 de medici primari pensionari,!!!!!!!! dupa 45 ani de munca, ca rasplata muncii lor pentru ROMANIA, si asigurarea starii de sanatate a cetatenilor.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...