Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Femeia din Apuseni care a trăit mult peste vârsta obișnuită din acele timpuri: A murit la 120 de ani și a avut 5 bărbați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Femeia din Apuseni care a trăit mult peste vârsta obișnuită din acele timpuri: A murit la 120 de ani și a avut 5 bărbați

Potrivit unui registru al unei parohii ortodoxe, din anul 1893, aflat la Arhivele Naționale Alba, într-un sat din Munții Apuseni, o femeie ar fi trăit 120 de ani.

Registrul privind decesele de la Parohia Ortodoxă Trâmpoiele, localitate aflată în prezent în componența orașul Zlatna, se află la Arhivele Naționale Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit documentului, „Maria Epure, soția lui Ștefan Epure” din Trâmpoiele a decedat din cauze naturale în 26 ianuarie și a fost îngropată în 28 ianuarie 1893, la vârsta de 120 de ani.

Femeia s-ar fi născut în anul 1753. Ceilalți decedați trecuți pe pagina unde apare și numele femeii au decedat la vârste cuprinse între 20 de ani și 80 de ani. La momentul decesului era văduvă și a fost „grijită” sufletește de către preot înainte de a muri.

La rubrica observații se precizează că femeie a avut cinci bărbați, dintre care doi sunt menționați cu numele: Epure Dănuț (al treilea) și Epure Ștefan (al cincilea).

În perioada respectivă nu exista o evidență a deceselor care să fie ținută de autorități, singurele informații fiind în arhivele parohiilor. Faptul a avut cinci bărbați, arată că femeia a trăit mult peste vârsta obișnuită a oamenilor din acele timpuri.

Oficial, românul care a trăit cel mai mult a fost Dumitru Comănescu (1908 – 2020), inginer agronom român din București. Acesta a trăit 111 ani și 219 de zile. Pentru o perioadă de aproape o lună de zile, din 28 mai 2020 și până la moartea sa, pe 27 iunie 2020, a fost declarat oficial cel mai longeviv bărbat în viață din lume.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din Sebeș. A fost semnalată prezența unui URS pe strada Călărași

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din Sebeș. A fost semnalată prezența unui URS pe strada Călărași A fost semnalată prezența unui URS în localitatea Sebeș, pe strada  Călărași. Locuitorii au primit pe telefoane un mesaj RO-ALERT. Potrivit acesuia, cetățenii sunt avetizați să   evite  zona și să rămână în locuințe! Păstrați distanța față de animal și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea