Rămâi conectat

Actualitate

FC Unirea Alba Iulia – UTA Arad 1-0 (1-0), în etapa a 3-a a Ligii a 2-a *M. Petrescu a semnat înfrângerea lui Falub !

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a învins UTA Arad, scor 1-0 (1-0), o echipă pretendentă la promovare, Fostul antrenor unirist Adrian Falub a pierdut pe „Cetate” în faţa unei formaţii apăsate de griji, ce a fost la un pas să abandoneze competiţia. Golul a fost înscris de M. Petrescu (minutul 8), cu un şut la colţul lung din afara careului (prima reuşită în „alb-negru” pentru fotbalistul venit de la Mureşul Deva).

*VICTORIE MARE!

UTA Arad a avut un penalty neacordat în minutul 19, la henţul aceluiaşi M. Petrescu şi a presat permanent în mitanul secund, când cele mai mari oportunitaţi au fost ratate de fostul zlătnean Sg. Pop (55 – cap pe lângă) şi Laso (89, şut reţinut de Tiut). Uniriştii şi-au apărat cu cerbicie avantajul minim şi au realizat o victoire de senzaţie

Electrica Furnizare Discount

*Falub s-a contrat cu fanii albaiulieni, suporterii arădeni au scandat „demisia”

În prima repriză, tehnicianul „Bătrânei Doamne” a avut aspre replici verbale cu spectatorii din tribuna a doua. „V-a plăcut în Liga 1, ţăranilor” a fost replica lui Falub ce a iritat. Dezamăgiţi de prestaţia echipei, cei circa 20 de fani arădeni au scandat în câteva rânduriDemisia, demisia”, la fel ca şi la meciul de Cupă de la Pâncota.

*UTA n-a mai câştigat pe „Cetate” de 13 ani!

Din 1999, de 13 ani, UTA n-a mai câştigat pe „Cetate”, iar acest eşec îi poate fi fatal lui Falub, ce rămâne fără victorie în acest sezon. Uniriştii, ce şi-au încasat un salariu restant au realizat o victorie „italiană” în duelul antrenorilor foşti coechipieri la „U” Cluj. Alba înregistrează al doilea succes în actuala ediţie, a rezistat în ciuda problemelor financiare împotriva unui oponent considerat favorit, iar cu 6 puncte elevii lui Gherman se situează, lăudabil, mult deasupra condiţiilor.

Unirea: Tiut – Potopea, Schuller, Bumbac, Bucurică – Cl. Oara (73, Fulea), M. Oprea/ cpt, Istrate, M. Petrescu – S. Mureşan (80, Rondac), Mândruşcă. Antrenor Stelian Gherman. Pe bancă: Clipici, Al. Man, R. Moga, Cotolan, Contor.

UTA: Amadio – Matei, Gligor, Siminic – Calvin, R. Mărginean (73, Laso), Lazea, G. Neagu – Sg. Pop (59, C. Bucur), Weller, Hiago (65, C. Miron). Antrenor Adrian Falub. Rezerve: Smaranda – Ene, Buono, Bîrză.

Arbitri: Dorian Micloşină (Reşiţa) –  Stelian Slabu (Braşov) şi  Bogdan Hârlab (Braşov). Rezervă: Aurel Vărzan (Oţelul Roşu)

Observatori FRF: Cristinel Ristache (Reşiţa) şi Sajtos Laszlo (Sibiu)

 

 

Publicitate

Actualitate

Chestionarul privind vaccinarea elevilor, distribuit de vineri în școli: Ce scop are completarea acestuia

Publicat

în

Chestionarul privind vaccinarea elevilor, distribuit de vineri în școli: Ce scop are completarea acestuia

Chestionarul de exprimare a intenţiei de vaccinare în rândul elevilor minori urmează să fie distruit în școli începând de vineri, prin inspectoratele școlare, anunță reprezentanții din Educație.

Consultă chestionarul AICI

Electrica Furnizare Discount

„Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării”, a transmis Ministerul Educației.

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ va transmite direcțiilor de sănătate publică chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului.

Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și direcțiile de sănătate publică.

„Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic”, adăuga sursa citată.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Preşedintele Consiliului Concurenţei: Prețurile la electricitate vor rămâne mari în România cel puțin în următorii 4-5 ani

Publicat

în

Preşedintele Consiliului Concurenţei: Prețurile la electricitate vor rămâne mari în România cel puțin în următorii 4-5 ani

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a afirmat, în cursul zilei de joi, că prețurile la electricitate vor rămâne mari în România cel puțin în următorii 4-5 ani, cât timp vom utiliza cărbune pentru producerea de energie.

„Este politica UE de a face energia poluatoare să fie scumpă, neatractivă economic. Deci cât timp România şi alte ţări din UE vom avea nevoie de energia asta scumpă din cărbune, preţurile vor rămâne mari.

Şi cel puţin noi în România nu vedem o posibilitate de a înlocui cărbunele în următorii 4-5 ani. Acest lucru înseamnă că măcar în aceşti 4-5 ani o să vedem preţuri mari la electricitate”, a spus Chiriţoiu, în cadrul unei dezbateri pe teme energetice, organizată de Expert Forum, potrivit Agerpres.

Electrica Furnizare Discount

El a explicat că preţul pieţei este dat de energia cea mai scumpă, în acest caz cărbunele.

Aceasta înseamnă că măsurile de sprijin acordare de autorităţi pentru consumatorii casnici, vulnerabili şi industriali vor rămâne în vigoare, a arătat preşedintele autorităţii de concurenţă.

„La gaze, însă, aşteptările şi speranţele mele sunt că preţul la gaze va scădea. Rusia este marea sursă de gaze a Europei şi, din varii motive, se speculează că Rusia a redus livrările de gaze în momentul de faţă şi din acest motiv vedem această creştere. După ce livrările Rusiei vor creşte, probabil că preţul va scădea nu spre nivelul din pandemie, dar spre nivelurile dinainte de pandemie, gen 2019”, a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Blestemul autostrăzilor românești continuă: Termenul de finalizare al Autostrăzii Unirii devansat cu 4 ani de către deputați

Publicat

în

Blestemul autostrăzilor românești continuă: Termenul de finalizare al Autostrăzii Unirii devansat cu 4 ani de către deputați

Termenul pentru finalizarea Autostrăzii Unirii va fi 31 decembrie 2030, a decis, marţi, Camera Deputaţilor. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 105/2020 prevedea, iniţial ca termen data de 31 decembrie 2026.

Deputaţii au adoptat, cu modificări, OUG 105/2020 pentru completarea Legii nr. 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii.

S-au înregistrat 266 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Electrica Furnizare Discount

Ordonanţa are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii 291/2018 şi prevede că Autostrada Unirii are două tronsoane: Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ şi Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi peste râul Prut în zona Ungheni.

CITEȘTE ȘI: Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, filmat complet: S-a așternut balast stabilizat pe un sens de mers, în zona alunecării de la Oiejdea

Totodată, se introduce un nou articol care stipulează că, prin derogare de la prevederile OUG 57/2007, dezvoltarea investiţiei Autostrada Unirii, în zona tronsonului Ditrău – Târgu Neamţ km 75+000 – km 95+000 şi a podului peste Prut în zona Ungheni, inclusiv zona aferentă punctului de trecere a frontierei, va fi permisă pe raza ariilor naturale protejate de interes naţional, care vor fi scoase din circuitul agricol şi silvic.

Deputaţii au introdus un amendament care prevede majorarea termenelor până la care vor fi finalizate tronsoanele autostrăzii.

CITEȘTE ȘI: Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Astfel, termenele pentru finalizarea efectivă a construcţiei, recepţionarea şi deschiderea circulaţiei pe cele două tronsoane de autostradă vor fi: 31 decembrie 2026, faţă de 31 decembrie 2024, cum prevedea ordonanţa, pentru tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, respectiv 31 decembrie 2030, faţă de 31 decembrie 2026 – pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ.

Termenul pentru finalizarea efectivă în zona tronsonului Ditrău – Târgu Neamţ, km 75+000 – km 95+000, şi a podului peste Prut la Ungheni, inclusiv zona aferentă punctului de trecere a frontierei, va fi 31 decembrie 2030, au mai stabilit deputaţii.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect de act normativ.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare