Rămâi conectat

Curier Județean

FC Unirea Alba Iulia – Gloria Bistriţa 1-2 (0-1) „Vampirii” n-au fost stopaţi pe „Cetate”, echipa lui Gherman acuză arbitrajul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

FC Unirea Alba Iulia şi Gloria Bistriţa au încheiat   scor 1-2 (0-1), goluri Predescu (45, 90+2, penalty), respectiv Pecarov (62), partida contând pentru etapa a 21-a a Ligii a 2-a. Vinerea Mare, într-o zi de 13, pe „Cetate” au poposit „vampirii” lui Pădureanu şi a rezultat un meci încărcat de evenimente. Cu un echipament nou, „alb-negrii” au primit replica  primei clasate, care în primul mitan nu s-a obosit prea tare, dar au încheiat în avantaj prin reuşita lui Predescu, în ultimu minut, acesta scăpat singur de la 25 de metri l-a executat pe Pascal cu un şut în dreapta sa. La această fază, vicepreşedintele unirist Oliviu Feneşan a fost trimis în tribune pentru proteste, acesta acuzând un ofsaid la deschiderea scorului

Gloria a mai ameninţat în două rânduri buturile adverse, în min. 12 când Bumbac a respins din faţa lui Silvăşan şi min. 37, când „vampririi” au cerut penalty pentru henţ la I. Şerban. Albaiulienii au încercat, dar S. Mureşan (27) şi M. Petrescu (42) au şutat slab din careu în braţele lui V. Bota, acelaşi M. Petrescu (44) trimiţând peste transversală din 14 metri.

*Rezerva Pecarov a egalat, I. Şerban la spital

Gherman are inspiraţie, îl trimite în teren pe Pecarov (55), iar „rezervistul” marchează al 4-lea său gol stagional 7 minute mai târziu. Lovitura sa de cap, din 10 metri la centrarea lui N. Oltean a restabilit egalitatea. Alba  suferit mult, întrucât fundaşul I. Şerban, ce a evoluat 10 minute cu capul bandajat în urma unui duel aerian a fost obligat să accepte înlocuirea., plecând la spital cu ambulanţa în minutul 68! Alba a înscris astfel după 242 de minute de sterilitate.

*S. Mureşan şi-a lăsat echipa în inferioritate 17 minute, penalty în prelungiri!

Albaiulienii au avut de înfruntat şi obstacolul inferi0rităţii numerice timp de aproximativ 20 de minute. Atacantul Silviu Mureşan a făcut un gest necugetat, l-a lovit cu cotul pe Feher şi a fost eliminat, primind roşu direct. Gherman a mutat în acut secund, modificând distribuţia tactică în câteva rânduri, în funcţie de derularea ostilităţilor. Schuller, intrat la pauză a jucat iniţial în dreapta, Oara mutat în avanposturi şi apoi după înlocuirea lui I. Şerban (arcada spartă), internaţionalul de juniori a trecut fundaş dreapta. Chiar şi cu un om mai puţin, Unirea putea da lovitura, dar M. Petrescu (89) a şutat din nou slab din 10 metri, iar V. Bota a prins în doi timpi.

În minutul 90’2, Gloria a beneficiat de un penalty, Curtuiuş faultat de Pascal, iar Predescu a marcat din punctul cu var, parafând prima înfrângere internă a stagiunii pentru Gherman. După fluierul de final, pentru proteste, căpitanul unirist a primit al doilea gelben şi împlicit cartonaşul roşu! După acest rezultat, FC Unirea se clasează pe poziţia a 9-a, cu 28 puncte (21-17).

*Penalty decisiv precedat de ofsaid, gazdele acuză arbitrajul!

„Mă aşteptam la un joc dificil, la fel ca şi în tur. Am dominat tactic şi e o victorie meritată. Eu zic că n-a fost ofsaid la deschiderea scorului, mai degrabă cred că D. Militaru trebuia eliminat. Pascal m-a interesat la un moment dat, dar l-am luat acum pe Bota de la Baia Mare. Din informaţiile pe care le deţin, la golul decisiv cred că a fost penalty, dar probabil a fost un ofasid în prealabil la Curtuiuş”, a comentat antrenorul Nicolae Manea, recunoscând indirect modul injust în care a luat cele 3 puncte. „Mi-e ruşine, nu poţi să arbitrezi într-o singură direcţie. Îmi pare rău de munca băieţilor. Nu putem progresa dacă noi vom continua cu asemenea arbitraje şi jucătorii nu vor fi lăsaţi să joace. Două echipe fără probleme nu sunt lăsaţi să joace, la fiecare fază sunt încurcate de arbitrii care se bagă în seamă. Eu am jucat fotbal şi ştiu ce vorbesc. N-are sens să comentez arbitrajul, o să mă edific când văd caseta. Astăzi la acest meci, nu ştiu numele arbitrului, dar a stricat un joc, a influenţat rezultatul. Mă interesează de ce au fost eliminaţi direct Mureşan şi Pascal. Gloria a fost o echipă ce ne-a pus puţine probleme, raportat la alte meciuri jucate acasă„, a reproşat Stelian Gherman.

Doi dintre arbitrii delegaţi, M. Omuţ (Oradea), Iul. Timar (Marghita), au condus Unirea în al doilea meci consecutiv, după etapa anterioară din deplasare cu Poli Timişoara! Curioasă decizie a CCA, conformă oare cu regulamentul?

Unirea: Pascal (cpt) – N. Oltean, I. Şerban (68, Negură), Bumbac, M. Oprea – Cl. Oara, Pleniceanu, D. Militaru (55, Pecarov), V. Florea  (46, Schuller) – M. Petrescu, S. Mureşan. Rezerve: Lasc – Potopea, A. Ianc, Ciofu. Antrenor  Stelian Gherman.

Gloria: V. Bota – Peteleu, V. Năstase /cpt (80, Isac), D. Stan, I. Costache – Al. Tudose (14, Ţîrcă), P. Anton – Predescu, Feher, Cafasso – Silvăşan (52, Curtuiuş). Rezerve Lăzăreanu – Pădurariu, Jarda,  Traşcă. Antrenor Nicolae Manea.

*Arbitri M. Omuţ (Oradea), Al. Cerei (Cluj), I. Timar (Marghita), rezervă M. Bordean (Sibiu) *Observatori T. Marcu (Sibiu), M. Ezaru (Craiova) *Avertismente: D. Militaru (32), M. Oprea (42), S. Mureşan (54), Pascal (90+2, după final)/ Feher (13), Silvăşan (31) *Eliminări S. Mureşan (73), Pascal (după fluierul final).

Dan HENEGAR

Foto Sorin STANCIU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea