Rămâi conectat

Curier Județean

FC Unirea Alba Iulia – Gloria Bistriţa 1-2 (0-1) „Vampirii” n-au fost stopaţi pe „Cetate”, echipa lui Gherman acuză arbitrajul!

Publicat

în

FC Unirea Alba Iulia şi Gloria Bistriţa au încheiat   scor 1-2 (0-1), goluri Predescu (45, 90+2, penalty), respectiv Pecarov (62), partida contând pentru etapa a 21-a a Ligii a 2-a. Vinerea Mare, într-o zi de 13, pe „Cetate” au poposit „vampirii” lui Pădureanu şi a rezultat un meci încărcat de evenimente. Cu un echipament nou, „alb-negrii” au primit replica  primei clasate, care în primul mitan nu s-a obosit prea tare, dar au încheiat în avantaj prin reuşita lui Predescu, în ultimu minut, acesta scăpat singur de la 25 de metri l-a executat pe Pascal cu un şut în dreapta sa. La această fază, vicepreşedintele unirist Oliviu Feneşan a fost trimis în tribune pentru proteste, acesta acuzând un ofsaid la deschiderea scorului

Gloria a mai ameninţat în două rânduri buturile adverse, în min. 12 când Bumbac a respins din faţa lui Silvăşan şi min. 37, când „vampririi” au cerut penalty pentru henţ la I. Şerban. Albaiulienii au încercat, dar S. Mureşan (27) şi M. Petrescu (42) au şutat slab din careu în braţele lui V. Bota, acelaşi M. Petrescu (44) trimiţând peste transversală din 14 metri.

*Rezerva Pecarov a egalat, I. Şerban la spital

Elit - Gustul Desăvârșit

Gherman are inspiraţie, îl trimite în teren pe Pecarov (55), iar „rezervistul” marchează al 4-lea său gol stagional 7 minute mai târziu. Lovitura sa de cap, din 10 metri la centrarea lui N. Oltean a restabilit egalitatea. Alba  suferit mult, întrucât fundaşul I. Şerban, ce a evoluat 10 minute cu capul bandajat în urma unui duel aerian a fost obligat să accepte înlocuirea., plecând la spital cu ambulanţa în minutul 68! Alba a înscris astfel după 242 de minute de sterilitate.

*S. Mureşan şi-a lăsat echipa în inferioritate 17 minute, penalty în prelungiri!

Albaiulienii au avut de înfruntat şi obstacolul inferi0rităţii numerice timp de aproximativ 20 de minute. Atacantul Silviu Mureşan a făcut un gest necugetat, l-a lovit cu cotul pe Feher şi a fost eliminat, primind roşu direct. Gherman a mutat în acut secund, modificând distribuţia tactică în câteva rânduri, în funcţie de derularea ostilităţilor. Schuller, intrat la pauză a jucat iniţial în dreapta, Oara mutat în avanposturi şi apoi după înlocuirea lui I. Şerban (arcada spartă), internaţionalul de juniori a trecut fundaş dreapta. Chiar şi cu un om mai puţin, Unirea putea da lovitura, dar M. Petrescu (89) a şutat din nou slab din 10 metri, iar V. Bota a prins în doi timpi.

În minutul 90’2, Gloria a beneficiat de un penalty, Curtuiuş faultat de Pascal, iar Predescu a marcat din punctul cu var, parafând prima înfrângere internă a stagiunii pentru Gherman. După fluierul de final, pentru proteste, căpitanul unirist a primit al doilea gelben şi împlicit cartonaşul roşu! După acest rezultat, FC Unirea se clasează pe poziţia a 9-a, cu 28 puncte (21-17).

*Penalty decisiv precedat de ofsaid, gazdele acuză arbitrajul!

„Mă aşteptam la un joc dificil, la fel ca şi în tur. Am dominat tactic şi e o victorie meritată. Eu zic că n-a fost ofsaid la deschiderea scorului, mai degrabă cred că D. Militaru trebuia eliminat. Pascal m-a interesat la un moment dat, dar l-am luat acum pe Bota de la Baia Mare. Din informaţiile pe care le deţin, la golul decisiv cred că a fost penalty, dar probabil a fost un ofasid în prealabil la Curtuiuş”, a comentat antrenorul Nicolae Manea, recunoscând indirect modul injust în care a luat cele 3 puncte. „Mi-e ruşine, nu poţi să arbitrezi într-o singură direcţie. Îmi pare rău de munca băieţilor. Nu putem progresa dacă noi vom continua cu asemenea arbitraje şi jucătorii nu vor fi lăsaţi să joace. Două echipe fără probleme nu sunt lăsaţi să joace, la fiecare fază sunt încurcate de arbitrii care se bagă în seamă. Eu am jucat fotbal şi ştiu ce vorbesc. N-are sens să comentez arbitrajul, o să mă edific când văd caseta. Astăzi la acest meci, nu ştiu numele arbitrului, dar a stricat un joc, a influenţat rezultatul. Mă interesează de ce au fost eliminaţi direct Mureşan şi Pascal. Gloria a fost o echipă ce ne-a pus puţine probleme, raportat la alte meciuri jucate acasă„, a reproşat Stelian Gherman.

Doi dintre arbitrii delegaţi, M. Omuţ (Oradea), Iul. Timar (Marghita), au condus Unirea în al doilea meci consecutiv, după etapa anterioară din deplasare cu Poli Timişoara! Curioasă decizie a CCA, conformă oare cu regulamentul?

Unirea: Pascal (cpt) – N. Oltean, I. Şerban (68, Negură), Bumbac, M. Oprea – Cl. Oara, Pleniceanu, D. Militaru (55, Pecarov), V. Florea  (46, Schuller) – M. Petrescu, S. Mureşan. Rezerve: Lasc – Potopea, A. Ianc, Ciofu. Antrenor  Stelian Gherman.

Gloria: V. Bota – Peteleu, V. Năstase /cpt (80, Isac), D. Stan, I. Costache – Al. Tudose (14, Ţîrcă), P. Anton – Predescu, Feher, Cafasso – Silvăşan (52, Curtuiuş). Rezerve Lăzăreanu – Pădurariu, Jarda,  Traşcă. Antrenor Nicolae Manea.

*Arbitri M. Omuţ (Oradea), Al. Cerei (Cluj), I. Timar (Marghita), rezervă M. Bordean (Sibiu) *Observatori T. Marcu (Sibiu), M. Ezaru (Craiova) *Avertismente: D. Militaru (32), M. Oprea (42), S. Mureşan (54), Pascal (90+2, după final)/ Feher (13), Silvăşan (31) *Eliminări S. Mureşan (73), Pascal (după fluierul final).

Dan HENEGAR

Foto Sorin STANCIU

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană

Publicat

în

Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană

Pentru îmbunătățirea serviciului de transport public oferit cetățenilor, Primăria Municipiului Sebeș a depus un proiect important prin care solicită o finanțare nerambursabilă europeană din Planul Național de Redresare și Reziliență,Componenta 10 – Fondul Local, în valoare de 20.643.588,59 lei, echivalentul a 4.193.550 euro.

Numărul de mijloace de transport care urmează a fi achiziționate este de 9 autobuze din gama celor nepoluante, cu lungimea de 10 metri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vor fi realizate un număr de 9 stații de încărcare lentă (câte una pentru fiecare vehicul) și 3 stații de încărcare rapidă (1 stație pentru 3 autobuze).

În anul 2020, în Municipiul Sebeș, au fost înregistrate 11.596 autoturisme, reprezentând un indice de motorizare de 355 autoturisme la 1000 de locuitori, valoare cu 3% mai mare decât valoarea medie județeană și cu 8% mai mare decât valoarea medie națională. Utilizarea acestor autovehicule poate fi diminuată prin realizarea de investiții în transportul public, astfel încât acesta să devină mai atractiv și mai accesibil.

Electrificarea autobuzelor este o cale promițătoare de a reduce amprenta de carbon datorată transportului public, având în vedere că mijloacele de transport în comun bazate pe sisteme de propulsie electrice sunt capabile să rezolve provocările transportului public. Efectele pozitive privind impactul asupra mediului (reducerea zgomotului, reducerea poluării atmosferice) vor fi resimțite de toți locuitorii municipiului.

Mijloacele de transport achiziționate în cadrul cererii de finanțare vor fi puse la dispoziția operatorului de transport căruia îi va fi delegat contractul de servicii întocmit în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1370/2007. Acestea vor opera pe traseele care asigură transportul urban și legătura dintre centrul urban Sebeș și localitățile aparținătoare Răhău, Petrești și Lancrăm.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

Publicat

în

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

În săptămâna care se încheie, peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba și cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Tinerii care învață la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Școala Gimnazială nr.2 Sebeş și Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş au fost ajutați să înțeleagă consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică (bullying) și să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, le-au fost explicate aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool, substanţe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării lor și au fost încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

La activități au participat și 15 cadre didactice din cadrul celor 4 instituții de învățământ, care vor multiplica mesajul polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, care a condus în mod repetat fără permis, plasat sub control judiciar

Publicat

în

Bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, care a condus în mod repetat fără permis, plasat sub control judiciar

La data de 19 mai 2022, în jurul orei 09.10, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Republicii din municipiu, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu este la prima faptă de acest fel, fiind depistat și în luna aprilie a acestui an, conducând fără permis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de bărbat, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore și l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa sub măsura preventivă a controlului judiciar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare