Rămâi conectat

Actualitate

FC Olt Slatina – FC Unirea Alba Iulia 1-2 (1-1)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lStadion „Rapid” Piatra Olt lSpectatori 600 lArbitri Ov. Oprea (Ploieşti), I. Szekely, P. Cîmpeanu (Cluj Napoca) – bine, rezervă V. Coacă (Piteşti) lObservatori V. Balaş (Reşiţa), Ad. Rămureanu (Bucureşti) lAvertismente: Pavel (21), Cozea (41), D. Ignat (79)/ Y. Camara (41), Cornea (54), Bumbac (69), Pascal (76) lMARCATORI: A. Mihai (35)/ Pecarov (37), Bălu (77) lÎn minutul 79, S. Mureşan (FC Unirea) a fost eliminat direct pentru o lovitură fără minge asupra lui D. Ignat.
FC OLT: Bugiu – Bogdanovici, Preda, D. Ignat, Giurcă – Huţanu, Pavel, Vâlcică (51, Sandu), Cozea (49, Niţă) – Dragalina (64, Hallmen), Al. Mihai/ cpt. Rezerve Bordea – Mormolea, Al. Ignat, Burian. Antrenor Dan Oprescu.
FC UNIREA: Pascal/ cpt – Bălu, Y. Camara, Bumbac, C. Cornea – Negură (62, Cl. Oara), Pleniceanu (90+1, Sg. Costea), G. Petcuţ, Al. Giurgiu – S. Mureşan, Pecarov (90, M. Tănasă). Rezerve Lasc – Schuller, M. Oprea, D. Militaru. Antrenor Stelian Gherman.
l1-0, MIN. 35: Dragalina a redublat o minge pentru A. MIHAI care a înscris cu un şut de la 18 metri la colţul lung, pe jos, în dreapta lui Pascal; l1-1, MIN. 37: lansat de Pleniceanu, PECAROV a egalat cu o execuţie din unghi, cu stângul, la colţul scurt; l1-2, MIN. 79: acţiune de senzaţie a lui BĂLU, acesta driblând trei adversari într-o incursiune personală şi de la marginea careului mare a trimis puternic în vinclul drept.

În Piatra Olt, localitatea natală a noului căpitan al primei reprezentative, Răzvan Raţ, FC Unirea Alba Iulia a reuşit o victorie importantă împotriva nou-promovatei, după un meci în care a suferit, dar a remontat după ce a fost condusă pe tabelă, rezistând în final ultimele 12 minute în inferioritate numerică. Stelian Gherman s-a arătat mulţumit de modul în care jucătorii săi au abordat partida cu FC Olt Slatina. Tehnicianul ardelenilor a precizat că dăruirea dar şi şansa le-au adus cele trei puncte. „Am declarat că venim în Oltenia să luăm punct sau puncte. Jucătorii merită felicitaţi pentru efortul depus, pentru acea execuţie a lui Bălu. Cred că am avut atitudine şi asta a contat decisiv. După calculele unora, spuneau că nu vom face niciun punct, ţinând cont de programul primelor runde. Am izbutit cât de cât să-i motivez, au mai apărut jucători noi, cu valoare şi formăm o echipă. Ca şi în alte meciuri, în care nu am avut aşa şansă, băieţii s-au dăruit”, a declarat Gherman. De asemenea, fundaşul Constantin Bumbac a precizat că nimeni nu se aştepta la un parcurs atât de bun, cele şapte puncte obţinute fiind nesperate la începutul campionatului. „În orice meci pe care îl susţinem, acasă, ori în deplasare, vrem să scoatem cât de mult posibil. Nu am făcut un joc extraordinar dar am avut şansă, cu puţin noroc am câştigat, ceea ce contează foarte mult pentru noi. Nu ne aşteptam să avem şapte puncte, suntem o echipă în formare şi sperăm să luăm maximum şi la celelalte partide. Obiectivul nostru este să rămânem în eşalonul secund”, a declarat Bumbac.
l3 eliminări în patru runde!
Gherman a efectuat trei modificări în formula de start, titularizându-i pe Negură, C. Cornea (retras fundaş stânga, Al. Giurgiu urcat mijocaş pe un post inedit) şi Pecarov, dovedindu-se inspirat, întrucât atacantul timişorean a restabilit egalitatea. Eliminarea lui S. Mureşan (care cu siguranţă va fi suspendat minimum două etape) reprezintă al treilea cartonaş roşu încasat de unirişti în primele 4 runde, după cele primite de Pascal (etapa 1, cu CSM Rm Vâlcea) şi Ciofu (etapa a 3-a, cu ALRO Statina). În consecinţă, de la începutul campionatului uniriştii au fost nevoiţi să evolueze în inferioritate numerică în cele trei jocuri, aproximativ 20 de minute. Absenţa lui S. Mureşan va duce la titularizarea lui D. Militaru (10 minute bifate în acest sezon) în partida cu Poli Timişoara, în linia mediană, din postura de jucător sub 21 de ani şi alte modificări în distribuţia tactică, asta deoarece N. Stanciu a plecat la FC Vaslui, iar Potopea este nerefăcut complet.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea