Rămâi conectat

Actualitate

FC Olt Slatina – FC Unirea Alba Iulia 1-2 (1-1)

Publicat

în

lStadion „Rapid” Piatra Olt lSpectatori 600 lArbitri Ov. Oprea (Ploieşti), I. Szekely, P. Cîmpeanu (Cluj Napoca) – bine, rezervă V. Coacă (Piteşti) lObservatori V. Balaş (Reşiţa), Ad. Rămureanu (Bucureşti) lAvertismente: Pavel (21), Cozea (41), D. Ignat (79)/ Y. Camara (41), Cornea (54), Bumbac (69), Pascal (76) lMARCATORI: A. Mihai (35)/ Pecarov (37), Bălu (77) lÎn minutul 79, S. Mureşan (FC Unirea) a fost eliminat direct pentru o lovitură fără minge asupra lui D. Ignat.
FC OLT: Bugiu – Bogdanovici, Preda, D. Ignat, Giurcă – Huţanu, Pavel, Vâlcică (51, Sandu), Cozea (49, Niţă) – Dragalina (64, Hallmen), Al. Mihai/ cpt. Rezerve Bordea – Mormolea, Al. Ignat, Burian. Antrenor Dan Oprescu.
FC UNIREA: Pascal/ cpt – Bălu, Y. Camara, Bumbac, C. Cornea – Negură (62, Cl. Oara), Pleniceanu (90+1, Sg. Costea), G. Petcuţ, Al. Giurgiu – S. Mureşan, Pecarov (90, M. Tănasă). Rezerve Lasc – Schuller, M. Oprea, D. Militaru. Antrenor Stelian Gherman.
l1-0, MIN. 35: Dragalina a redublat o minge pentru A. MIHAI care a înscris cu un şut de la 18 metri la colţul lung, pe jos, în dreapta lui Pascal; l1-1, MIN. 37: lansat de Pleniceanu, PECAROV a egalat cu o execuţie din unghi, cu stângul, la colţul scurt; l1-2, MIN. 79: acţiune de senzaţie a lui BĂLU, acesta driblând trei adversari într-o incursiune personală şi de la marginea careului mare a trimis puternic în vinclul drept.

În Piatra Olt, localitatea natală a noului căpitan al primei reprezentative, Răzvan Raţ, FC Unirea Alba Iulia a reuşit o victorie importantă împotriva nou-promovatei, după un meci în care a suferit, dar a remontat după ce a fost condusă pe tabelă, rezistând în final ultimele 12 minute în inferioritate numerică. Stelian Gherman s-a arătat mulţumit de modul în care jucătorii săi au abordat partida cu FC Olt Slatina. Tehnicianul ardelenilor a precizat că dăruirea dar şi şansa le-au adus cele trei puncte. „Am declarat că venim în Oltenia să luăm punct sau puncte. Jucătorii merită felicitaţi pentru efortul depus, pentru acea execuţie a lui Bălu. Cred că am avut atitudine şi asta a contat decisiv. După calculele unora, spuneau că nu vom face niciun punct, ţinând cont de programul primelor runde. Am izbutit cât de cât să-i motivez, au mai apărut jucători noi, cu valoare şi formăm o echipă. Ca şi în alte meciuri, în care nu am avut aşa şansă, băieţii s-au dăruit”, a declarat Gherman. De asemenea, fundaşul Constantin Bumbac a precizat că nimeni nu se aştepta la un parcurs atât de bun, cele şapte puncte obţinute fiind nesperate la începutul campionatului. „În orice meci pe care îl susţinem, acasă, ori în deplasare, vrem să scoatem cât de mult posibil. Nu am făcut un joc extraordinar dar am avut şansă, cu puţin noroc am câştigat, ceea ce contează foarte mult pentru noi. Nu ne aşteptam să avem şapte puncte, suntem o echipă în formare şi sperăm să luăm maximum şi la celelalte partide. Obiectivul nostru este să rămânem în eşalonul secund”, a declarat Bumbac.
l3 eliminări în patru runde!
Gherman a efectuat trei modificări în formula de start, titularizându-i pe Negură, C. Cornea (retras fundaş stânga, Al. Giurgiu urcat mijocaş pe un post inedit) şi Pecarov, dovedindu-se inspirat, întrucât atacantul timişorean a restabilit egalitatea. Eliminarea lui S. Mureşan (care cu siguranţă va fi suspendat minimum două etape) reprezintă al treilea cartonaş roşu încasat de unirişti în primele 4 runde, după cele primite de Pascal (etapa 1, cu CSM Rm Vâlcea) şi Ciofu (etapa a 3-a, cu ALRO Statina). În consecinţă, de la începutul campionatului uniriştii au fost nevoiţi să evolueze în inferioritate numerică în cele trei jocuri, aproximativ 20 de minute. Absenţa lui S. Mureşan va duce la titularizarea lui D. Militaru (10 minute bifate în acest sezon) în partida cu Poli Timişoara, în linia mediană, din postura de jucător sub 21 de ani şi alte modificări în distribuţia tactică, asta deoarece N. Stanciu a plecat la FC Vaslui, iar Potopea este nerefăcut complet.
Dan HENEGAR

Publicitate

Actualitate

ANSVSA : NU interzice și NU limitează creșterea porcinelor în gospodăriile populației din România. Clarificări din partea instituției

Publicat

în

ANSVSA : NU interzice și NU limitează creșterea porcinelor în gospodăriile populației din România. Clarificări din partea instituției

Ca urmare a informațiilor eronate apărute în presă, având ca scop denaturarea situației reale, precizăm următoarele:

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) NU interzice și NU limitează creșterea porcinelor în gospodăriile populației din România.

În urma consultărilor cu crescătorii, asociațiile de fermieri și asociațiile procesatorilor de carne a rezultat un proiect de ordin comun (ANSVSA și MADR) în care s-au stabilit anumite reguli generale de biosecuritate.

În propria gospodărie, fiecare crescător poate crește câte porcine dorește și să facă sau nu reproducție. ANSVSA intenționează numai să stabilească măsurile de biosecuritate pentru fiecare tip de exploatație, nicidecum să interzică creșterea sau reproducția în gospodăriile populației. Astfel, cei care doresc să facă reproducție și să vândă suine, inclusiv ca persoană fizică, vor trebui să respecte câteva măsuri suplimentare de biosecuritate, față de ceilalți crescători, pe întreaga durată a evoluției pestei porcine africane în România.

Responsabilizarea deținătorilor de porcine din gospodăriile populației și verificarea respectării obligațiilor acestora privind sănătatea, bunăstarea, regulile minime de biosecuritate și mișcare a animalelor au un rol deosebit de important în vederea prevenirii evoluției pestei porcine africane.

Atâta timp cât pesta porcină africană evoluează pe teritoriul României, ANSVSA, instituția responsabilă pentru sănătatea și bunăstarea animalelor are rolul de prevenție și combatere a acestui virus prin aplicarea de măsuri specifice. Chiar în condițiile în care scăderea numărului de focare este semnificativă, de la 1.220 de focare active în septembrie 2019 la 236 în prezent, măsurile trebuie menținute și intensificate pentru că pericolul este permanent prezent. Ca dovadă în acest sens stă panta ascendentă pe care se află numărul de focare, odată cu încălzirea vremii. În ultima săptămână au fost înregistrate 70 de focare noi în 16 județe.

ANSVSA rămâne alături atât de crescătorii din fermele comerciale, cât și de cei din gospodărille populației în prevenirea și combaterea virusului PPA. Este esențial ca acesta să nu provoace pagube economice de o asemenea anvergură astfel încât să facă imposibil pentru statul român să asigure fondurile necesare pentru despăgubiri. În perioada în care virusul evoluează în jurul fermelor, activitatea acestora este blocată și sunt șanse foarte mari ca boala să afecteze animalele din aceste unități, ceea ce ar duce la o creștere exponențială a pagubelor pe întreg lanțul de producție. Din 2017 până în prezent, despăgubirile plătite propietarilor de animale afectate din România se ridică la peste 200 de milioane de euro.

Subliniem că responsabilitatea prevenirii și combaterii PPA revine tuturor instituțiilor din România, cu responsabilități în domeniu (ANSVSA, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Autoritățile Publice Locale și nu în ultimul rând crescătorii de porcine), întrucât boala nu poate fi gestionată exclusiv de serviciile sanitare veterinare.

Transmit reprezentanții ANSVSA

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Un nou ATAC DE URS în România : Animalul a atacat o turmă de oi, a răpus o mioară și a plecat cu a doua „la pachet” în pădure

Publicat

în

Un nou ATAC DE URS în România : Animalul a atacat o turmă de oi, a răpus o mioară și a plecat cu a doua „la pachet” în pădure

Un urs a omorât o oaie, iar pe o alta a târât-o în pădure, după ce a atacat o turmă de pe un islaz comunal din localitatea suceveană Lungeni, comuna Broşteni, potrivit Agerpres.

Potrivit Jandarmeriei Suceava, persoana care a apelat la 112 este proprietarul turmei de oi şi a constatat că din 17 i-au rămas 15, el declarând că a văzut „umbra ursului la marginea pădurii”.

La faţa locului a intervenit un echipaj de la Postul de Jandarmi Montani Broşteni, care nu a găsit ursul, dar a rămas în zonă pentru monitorizare.

Electrica Furnizare Discount

În contextul în care prezenţa urşilor este semnalată tot mai des în zonele montane ale judeţului, dar şi în apropierea gospodăriilor, jandarmii recomandă ca persoanele care se întâlnesc cu un urs să nu îi dea de mâncare, să nu se apropie pentru a face fotografii şi să îşi facă simţită prezenţa vorbind, astfel încât animalul să nu fie luat prin surprindere şi să evite oamenii.

Totodată, zgomotele puternice şi muzica tare irită ursul, iar mirosul grătarului îl poate atrage şi de la 10 kilometri.

”În cazul în care animalul se apropie de voi, încercaţi să păreţi cât mai mari prin ridicarea braţelor deasupra capului şi, în niciun caz, nu fugiţi. Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare circa 25-30 km pe oră, iar prin fugă instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Suceava.

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO | Accident pe DN 1 la intrarea în Aiud, la intersecția cu drumul ce duce spre Rădești

Publicat

în

VIDEO | Accident pe DN 1 la intrarea în Aiud, la intersecția cu drumul ce duce spre Rădești

Astăzi a avut loc un accident pe drumul național 1, la intrarea în Aiud dinspre Alba Iulia. În accident au fost implicate două autoturisme, O Dacia Duster și un BMW.

Din modul în care au fost lovite mașinile Dusterul a fost lovit în partea din față, iar BMW-ul în spate. Se pare că cei doi conducători auto s-au înțeles pe cale amiabilă.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare