Rămâi conectat

Ştirea zilei

FastOrder, aplicația creată de un albaiulian, utilizată până și în Dubai , ajunge la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele acestea, la Alba Iulia, au demarat discuțiile pentru un parteneriat în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018, cu unul dintre cele mai inovatoare startup-uri din Alba Iulia – FAST ORDER, alături de care se doreşte oferirea de beneficii atât locuitorilor orașului cât și turiștilor care vin în Alba Iulia.

În felul acesta se doreşte doborârea barierele lingvistice din zona sectorului HORECA, dar și îmbunătăţirea experieţei albaiulienilor și a turiștilor într-un local de tip cafenea sau restaurant, prin introducerea aplicației mobile Fast Order pentru a realiza în cel mai scurt timp o comandă, folosind smartphone-ul.

Startup-ul fondat de Lucian Cramba, împreună cu doi prieteni – Andrei Sicoe și Alex Coman – a fost lansat în urmă cu un an și jumătate.

Fast Order este simplu de utilizat. Atunci când intră în restaurant, clientul scanează codul QR de pe plăcuțele așesate pe mese. Fiecare masă are propriul ei cod QR. În acest mod persoana are acces la meniul restaurantului, iar ospătarii vor primi și confirma comanda pe tableta din bar și vor ști de la ce masă a fost efectuată.

Prin Fast Order clientul poate chema ospătarul, poate solicita debarasarea mesei, poate cere nota sau poate plăti cu cardul. Aplicația facilitează împărțirea notei între prietenii care iau masa împreună și oferă posibilitatea verificării în orice moment a sumei de plată.

Sistemul dă posibilitatea vizualizării istoricului comenzilor, iar patronii de restaurante pot accesa baza de date cu toți clienții care au folosit aplicația în localul lor și pot trimite notificări cu oferte speciale sau promoții.

Ideea lui a pornit în 2011. Lucian Cramba își deschisese o cafenea în Alba Iulia, iar afacerea nu mergea atât de bine cum își dorea. Visa la o metodă eficientă de a servi un număr mare de oameni în timpul orelor aglomerate.

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea