Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fără țigări electronice vândute minorilor: Senatul discută azi proiectul de lege

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fără țigări electronice vândute minorilor: Senatul discută azi proiectul de lege

Plenul Senatului se pregătește să discute un proiect de lege care ar putea impune restricții asupra accesului minorilor la țigările electronice și dispozitivele asociate. Propunerile legislative vizează modificări la Legea nr. 201/2016, privind produsele din tutun, și la Legea nr. 349/2002, care se referă la prevenirea consumului de tutun.

Conform proiectului, interzicerea vânzării către minori se va extinde la țigările electronice, flacoanele de reumplere pentru țigări și dispozitivele electronice destinate încălzirii tutunului. În plus, proiectul propune introducerea unor modificări la definițiile existente, inclusiv adăugarea unui nou termen – „dispozitiv electronic pentru încălzirea tutunului”.

CITEȘTE ȘI: Peste 50% dintre elevii de liceu din România au fumat țigări electronice sau produse de tutun încălzit în ultimele 30 de zile

Principalele schimbări prevăzute de proiectul de lege includ interzicerea comercializării prin automate a tuturor produselor care conțin tutun, a țigărilor electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului. De asemenea, se propune interzicerea vânzării acestor produse către tineri sub 18 ani.

Inițiatorii proiectului au în vedere implicarea școlilor în eforturile de prevenire și control. Instituțiile de învățământ ar urma să adopte regulamente și măsuri pentru a asigura respectarea prevederilor privind vânzarea, deținerea și utilizarea produselor din tutun.

Dezbaterea asupra acestor modificări legislative este programată pentru ziua de luni în Senat, iar adoptarea lor ar reprezenta un pas important în protejarea sănătății și bunăstării tinerilor în ceea ce privește consumul de tutun și produse electronice asociate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea