Rămâi conectat

Sport

Fără CIS, adio Liga 4! AJF Alba pune ordine în competițiile din județ

Dan HENEGAR

Publicat

în

Asociația Județeană de Fotbal Alba face ordine în competițiile pe care le organizează, respectiv încearcă să implementeze, cât mai curând posibil, anumite standarde pentru cluburile participante.

Mergându-se pe modelul adoptat în ultimii ani de Federația Română de Fotbal, care nu mai permite campioanelor județene să participe la barajul de promovare în Liga 3 dacă nu au CIS (Certificat de Identitate Sportivă), iar județul respectiv nu va avea reprezentantă, AJF Alba caută să rezolve în timp acest lucru, pentru a nu mai exista discuții (evitându-se varianta câștigării campionatului de către un club care nu poate să participe la barajul de promovare!). În acest moment, în Liga 4, din cele 14 combatante înscrise în ediția 2022/2023 doar două nu au CIS eliberat. Esete vorba despre Viitorul Vama Seacă și Hidromecanica Șugag, care așteaptă eliberarea documentelor în cursul primăverii următoare. Ba mai mult, se vor însăpri condițiile de participare în cel de-al 4 eșalon fotbalistic din Alba în prinința bazelor sportive, urmând ca măsuri în acest sens să fie aprobate în viitorul apropiat într-o ședință a Biroului Executiv al AJF Alba.

În mod categoric echipele nu vor mai activa în Liga 4 fără CIS, vrem să reglăm acest lucru din toate punctele de vedere, inclusiv în privința formațiilor care vor promova din Liga 5. În plus, luăm în considerare să impunem anumite condiții pe stadioane, plecând de la vestiare, suprafață de joc, gardul împrejmuitor și alte chestiuni de securitate atât pentru oficiali cât și pentru spectatori. În timp vrem să implementăm obligativitatea deținerii CIS și mai jos în structura pirtamidală, la Liga 5 și cluburile de copii și juniori’, a admis Cristian Petropulos, președintele AJF Alba, într-o emisiune la Radio “Unirea FM”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea