Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Faima Legiunii a-XIII-a Gemina şi a Lupilor Apoulonului a depăşit graniţele ţării. De Paşti, vor participa la Festivalul Natale di Roma, din Italia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Faima Legiunii a XIII-a Gemina şi a trupei de războinici daci „Lupii Apoulonului” a depăşit graniţele ţării. Aceştia au fost invitaţi şi vor participa, în perioada 20-21 aprilie, la unul dintre cele mai mari festivaluri de  reenacment din Europa, festivalul „Natale di Roma”. Peste 2000 de reenectori din 11 ţări europene vor fi prezenţi la acest eveniment.

 Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului îşi petrec Sărbătorile Pascale peste hotare. Aceştia vor fi prezenţi  în prima şi a doua zi de Paşti la Roma, pentru a participa la Festivalul „Natale di Roma”. Acesta este unul dintre cele mai mari festivaluri de reconstituire istorică antică din Europa, unde în acest an şi-au anunţat prezenţa 2.000 de reenectori, reprezentând 11 ţări europene. Manifestarea este legată de întemeierea Romei, un eveniment pe care tradiția istorică îl plasează în data de 21 aprilie 753 î.Hr.

Iată că faima reenactorilor albiulieni a depăşit graniţele țării, începând să fie invitaţi la marile festivaluri internaţionale de reenactment. La Roma ei îşi propun să promoveze extraordinarul patrimoniu antic al municipiului Alba Iulia, oraş care se întinde astăzi peste anticul Apulum.

Proiectul a fost iniţiat de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi a fost în permanenţă sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Deplasarea la Roma este susţinută de S.C. Elit S.R.L. și STP Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea