Rămâi conectat

Actualitate

Facturile la curent se vor majora de la 1 ianuarie 2021: Cu cât se va scumpi energia electrică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Facturile la energia electrică se vor majora de la 1 ianuarie 2021 ca urmare a propunerii Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei de a crește tarifele de distribuție pentru toate cele opt companii de distribuție zonale.

Astfel, la un consum de 100 de KWh pe lună, factura achitată de consumatorii crește cu aproximativ 2 lei. La această scumpire se adaugă o a doua, venită din liberalizarea pieței energiei programată tot la 1 ianuarie.

„Ca urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuție concesionari, ANRE a efectuat pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, conform prevederilor Metodologiei, calculele prin care s-au stabilit tarifele de distribuţie pentru anul 2021, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de distribuţie) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2019”, arată ANRE.

În cazul consumatorilor care și-au ales deja un furnizor concurențial, acesta din urmă își asumă ca fix doar prețul energiei electrice marfă, nu și tarifele reglementate de ANRE. Practic, orice majorare de tarif reglementat se va regăsi în plus în factură.

Ca urmare a majorărilor propuse de ANRE, la un consum mediu lunar de 300 KWh, facturile (în prezent în valoare de aproximativ 170-180 lei) vor crește cu sume cuprinse între 55 de bani și 5 lei, conform calculelor Profit.ro.

La un consum de iarnă, de 1.000 de KWh pe lună, factura achitată de consumatorii care se află în zonele deservite de Enel (E-Distribuție) se va majora cu 1,85 lei ( 1,56 lei + TVA, în București, Ilfov, Giurgiu), cu 6,71 lei (5,64 lei + TVA, în Dobrogea) și cu 3 lei (2,59 lei + TVA, în Banat). La același consum, populația deservită de E.ON (Moldova, prin distribuitorul Delgaz Grid) va achita o factură mai mare cu 1,52 lei (1,28 lei + TVA), mai arată sursa citată.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea