Rămâi conectat

Ştirea zilei

Facturi la energie cu 50% MAI MICI pentru locuitorii din Apuseni: Ce condiții trebuie îndeplinite și cum va fi reducerea aplicată retroactiv?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Facturi la energie cu 50% MAI MICI pentru locuitorii din Apuseni: Ce condiții trebuie îndeplinite și cum va fi reducerea aplicată retroactiv?

Moții vor beneficia de 50 la sută reducere la plata facturilor la curent electric. Cei circa 15.000 de beneficiari vor primi facturile la energie electrică, reduse, în jurul datei de 20 septembrie.

Beneficiile prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 27 din 1996, vor fi acordate retroactiv dacă clienții îndeplinesc criteriile de încadrare prevăzute în legislație.

Pentru a beneficia de prevederile Ordonanței Guvernului nr. 27 din 1996 clienții trebuie să:

• fie titularii contratului de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale;
• să aibă locuința sau sa desfășoare activitatea in localitățile din Munții Apuseni, așa cum sunt definite prin Hotărârea Guvernului României nr. 323 din 10 mai 1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economice-sociale a unor localități din Munții Apuseni;
• nu aibă facturi restante.

Criteriile de încadrare și documentele justificative vor fi evaluate de către Unitatea Administrativ Teritoriala (Primărie). După verificarea criteriilor de încadrare, Unitatea Administrativ Teritorială va trimite listele cu clienții beneficiari către furnizorul de energie electrică și de gaze naturale. Furnizorul va aplica, ulterior, reducerea corespunzătoare pe factura dvs. începând cu data de 1 a lunii următoare primirii listelor.

„În calitate de deputat de Alba, la solicitarea domnului președinte al CJ și PNL Alba, Ion Dumitrel, a primarilor, am avut o întâlnire de lucru, cu dl ministru al Energiei, Sebastian Burduja și cu dl director general Darius Meșca, de la Electrică furnizare. Că o concluzie a unui întreg șir de demersuri, calendarul asumat de dl Darius Meșca în față ministrului Energie, este următorul:

1. Emiterea facturilor la energie electrică cu reducerea de 50% aplicată retroactiv, în ziua de 10 septembrie;
2. În jurul datei de 20 septembrie cei circa 15.000 de beneficiari vor primi facturile la energie electrică reduse, acasă;
3. Începând cu factură pe luna octombrie, în fiecare luna va fi aplicată lunar reducerea de 50%;
4. Sunt încă câteva mii de potențiali beneficiari care trebuie anuntați că pot beneficia de reducerea cu 50% a facturii la energie electrică. În total vorbim de 15.501 locuri de consum, după cum urmează:

Abrud – 1622, Albac – 552, Almasu Mare – 189, Arieșeni – 519, Avram Iancu – 514, Baia de Arieș – 1071, Bistra – 1337, Bucium – 467, Cîmpeni – 2184, Ciuruleasa – 253, Girda de Sus – 441, Horea – 479, Intregalde – 93, Lupșa – 792, Mogoș – 186, Ocolis – 160, Poiana Vadului – 283, Ponor – 97, Posaga – 310, Salciua – 443, Scărișoara – 351, Sohodol – 425, Vadu Moților – 383, Vidra – 441, Zlatna – 1909″, a transmis deputatul PNL de Alba, Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea