Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Facturi la energie: Cât timp vor rămâne plafonate prețurile la gaze naturale şi la energie electrică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Facturi la energie: Cât timp vor rămâne plafonate prețurile la gaze naturale şi la energie electrică

Valeriu Steriu, reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie, a transmis că preţurile la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate până la sfârşitul lunii martie 2025.

Aşadar, vom plăti 68 de bani pe kilowatt pentru un consum de până la 100 de kilowaţi lunar. Sau 80 de bani pentru intervalul 100-255 de kilowaţi, 1,3 lei – între 255 şi 300 de kilowaţi, iar pentru ce depăşeşte 300 de kilowaţi – 1,3 lei pentru întreaga cantitate.

În cazul gazelor, preţul pentru un kilowatt/oră nu va depăşi 31 de bani. Valeriu Steriu a mai spus că măsura plafonării se menţine pentru a asigura stabilitatea tarifelor pentru populaţie. Desigur, și pentru consumatorii industriali, cu toate că, în prezent, preţurile de pe piaţa energiei sunt în scădere.
Protecție reală

Valeriu Steriu: ”Până în 2025, o plasă de siguranță, aș putea spune, care poate avea, deși nu ne dorim să mai facem modificări, nici nu sunt anunțate în următoarele luni astfel de modificări. Monitorizăm permanent situația din toate punctele de vedere, tocmai pentru a vedea dacă este necesară o intervenție. În clipa de față cred că predictibilitatea este cea mai important. Astfel, toate companiile, populația la fel, să aibă în mod real o protecție. și să avem cel puțin această iarnă și iarna viitoare cât mai liniștite”.

Între timp, Compania Transgaz aproape că a umplut toate depozitele de gaz. Preşedintele acesteia, Ion Sterian, a dat asigurări că România va face faţă iernii care vine, chiar dacă va fi ger. El a precizat că acum avem înmagazinată peste 90% din capacitatea totală de stocare.

Ion Sterian: ”Avem astăzi înmagazinați 3.065.000.000 de metri cubi, corespunzător unui procent de 96,23%. Indiferent ce se va întâmpla, noi iarna o vom trece, chiar dacă iarna va fi foarte geroasă, avem stocurile asigurate”.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea