Fabrica de cutii de viteze a Daimler din Sebeş, al doilea mare exportator din economie, după uzina Dacia

Fabrica de cutii de viteze a Daimler, din Sebeş, este al doilea mare exportator din economie, după uzina Dacia, urcând 24 de poziţii. Cei mai mari zece exportatori din economie au o pondere de aproape 19% din total, cu o valoare de 11,7 mld. euro, cu 1,7 mld. euro în plus faţă de top zece din 2016.

Industria auto, atât cea producătoare de automobile cât mai ales cea produ­că­toare de componente, domină auto­ritar topul celor mai mari zece ex­por­tatori din România, iar cel mai mare salt a fost punctat de fabrica de transmisii pentru Mercedes-Benz, potrivit datelor trans­mise de INS la solicitarea ZF. INS men­ţio­nează că este vorba de date provizorii pe anul 2017.

ELIT

Star Assembly, compania deţinută de Daimler şi care produce la Sebeş unele dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume, a depăşit anul trecut Rompetrol Rafinare în topul celor mai mari exportatori şi s-a clasat direct pe locul 2, în urcare de pe poziţia 26, fiind unul dintre cele mai mari salturi înregistrate în ultimii ani. Odată cu accelerarea producţiei lui Ford B-Max pe final de viaţă dar mai ales a motoarelor Ecoboost produse la Craiova, Ford România a urcat anul trecut pe locul patru de pe poziţia a şaptea cu un an în urmă.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...