Rămâi conectat

Curier Județean

Extinderea rețelei de apă și canalizare pe 15 străzi din cartierul Orizont, undă verde de la APM Alba: Investiție de aproape 6 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Extinderea rețelei de apă și canalizare pe 15 străzi din cartierul Orizont, undă verde de la APM Alba: Investiție de aproape 6 milioane lei

Extinderea rețelei de apă și canalizare din Cartierul Orizont din Alba Iulia a primit undă verde din partea Agenției pentru Protecția Mediului Alba.

Potrivit memoriului prezentat de reprezentanții Primăriei Alba Iulia, zona este în dezvoltare și au fost construite imobile, fapt ce a condus în mod firesc la solicitări de branșare și racordare la rețeaua de apă și canalizare, pentru aceasta fiind necesară extinderea rețelei de apă si canalizare.

Având în vedere acest fapt se propune extinderea sistemului centralizat de alimentare cu apă și canalizare actual. Sistemul urmează să fie extins pe străzile Azur, Zenit, Albatros, Uranus și Orizont 3,4,6,9,10, 16,21,23,24,25 și 26.

Valoarea investiției este de aproximativ 6 milioane de lei. Durata de realizare a infrastructurilor propuse în proiect este de 24 de luni.

Obiectivul investiției este îmbunătățirea condițiilor de igienă a populației și a gospodăriilor acestora, sprijinirea activităților economice și turistice prin dezvoltarea unei infrastructuri minimale, ameliorarea condițiilor igienico-sanitare si a eficienței activităților productive, creșterea nivelului de trai al populației.

Preluarea apei potabile se va face din sistemul centralizat de alimentare cu apă existent în zona studiată. Conductele de apă potabilă se vor poza în zona drumului, îngropate sub adâncimea de îngheț. Pe traseul conductelor de apă s-au prevăzut cămine de vane și hidranți de incendiu. Se vor executa branșamente de apă amplasate la limita de proprietate, pe domeniul public.

Extinderea rețelelor de canalizare se va face cu conducte care să reziste in zona carosabilă și se vor executa racordurile de canalizare. Deversarea apelor uzate menajere, provenite de la imobilele existente, se va face gravitațional și prin pompare în rețelele existente în zona studiată. Se propune montarea unei conducte de refulare care va prelua apa uzată din stafia de pompare propusă. Pe traseul conductei de canalizare , în aliniamente, s-au prevăzut cămine de vizitare de tip ecologic, pentru trafic greu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea