// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Exproprieri suplimentare pe Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 2: LISTA proprietarilor și VALOAREA despăgubirilor

*Exproprieri suplimentare pe Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 2: LISTA proprietarilor și VALOAREA despăgubirilor

Guvernul a lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada Sebeș – Turda” – Lot 2, aflate pe raza localităților Sântimbru, Galda de Jos, Aiud, Rădești și Teiuș, din județul Alba.

”Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada Sebeş – Turda” – Lot 2, prevăzut la art. 1, aflate pe raza localităților Sântimbru, Galda de Jos, Aiud, Rădeşti și Teiuş din judeţul Alba, sunt în cuantum total de 701 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2018, nr. 2/2018, la capitolul 84.01 ”Transporturi”, subcapitolul 03 “Transport Rutier”, titlul 58 – “Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020””, se arată în documentul citat.

Citește aici: LISTA completă a imbilelor expropiate și valoarea despăgubirilor pe lotul 2, autostrada Sebeș-Turda

În total sunt 556 de imobile (terenuri) deținute de unul sau mai mulți proprietari. Cele mai mari sume sunt de 86.179 de lei pentru un teren extravilan, cu o suprafață de 393 mp, pe care există și o construcție, situat pe raza localitățăii Aiud, sau 78.900 de lei un teren intravilan, cu o suprafață de 3.945 mp, situat pe raza localității Teiuș. La polul opus sunt bucăți foarte mici de teren, cu suprafețe de 1-2 mp, pentru care proprietarii vor primi 1 sau 2 lei.

După ce proiectul de hotărâre va fi aprobat și publicat în Monitorul oficial, sumele individuale prevăzute se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., la dispoziţia proprietarilor de imobile.

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii este 17.03.2018. Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

Documentele pot fi consultate pe site-ul instituției şi în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419