Rămâi conectat

Actualitate

Express Finance, Microfinance Centre – Polonia şi Citi Foundation sprijină incluziunea financiară a persoanelor cu venituri mici din România.

Publicat

în

  • În perioada decembrie 2011 – mai 2012, „PROIECTUL DE EDUCAŢIE FINANCIARĂ” îşi propune să reunească membri ai tuturor instituţiilor de microfinantare din România, pentru a atinge un scop comun: educarea clienţilor şi potenţialilor clienţi.

Finanţat de către Citi Foundation, “Proiectul de educaţie financiară” îşi propune să dezvolte capacitatea financiară a gospodăriilor cu venituri mici în vederea protejării şi a creşterii resurselor prin economisire regulată şi decizii corecte de împrumut.

În cadrul proiectului, 25 de consultanţi din toate instituţiile microfinanciare din România vor dobândi informaţii noi şi îşi vor dezvolta expertiza pentru a putea livra sesiuni eficiente de educaţie financiară persoanelor cu venituri mici din zonele urbane şi rurale. The Training of Trainers (ToT) va avea loc în perioada 5-9 decembrie 2011, la Hotel Delpack în Timişoara.

Pe parcursul proiectului, peste 375 de persoane vulnerabile îşi vor îmbunătăţi practicile financiare de bază învăţând cum să realizeze şi să utilizeze un calendar de rambursare, să îşi calculeze capacitatea de economisire, să planifice şi să constituie un fond de urgenţă, precum şi să înceapă să economisească.

Electrica Furnizare Discount

 “La Citi, ne bucurăm să colaborăm cu Express Finance şi Microfinance Centre Polonia, cu scopul de a îmbunătăţi şi a accelera incluziunea financiară a persoanelor cu venituri mici, printr-un program regional coerent în România, Ucraina, Polonia şi Bulgaria. Printr-o abordare pe care noi o numim mai mult decât filantropie, valorificăm încă o dată puterea resurselor companiei noastre şi expertiza angajaţilor noştri pentru a îmbunătăţi comunităţile în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea”, a declarat Cristina Stăiculescu, Director Comunicare la Citibank România.   

 Astazi, microfinantarea reprezinta mai mult decat o simpla finantare, cand spunem microfinantare vorbim despre educarea clientului, limitarea expunerii, despre faptul ca ne pasa de comunitatile pe care le deservim, ajutand oamenii sa se dezvolte si sa creasca financiar,” declara domnul Cristian Jurma – Director General al SC Express Finance IFN SA

Despre Express Finance IFN S.A

Express Finance – Instituţie Financiară Nebancară S.A. este o societate pe acţiuni cu capital integral străin, al cărei acţionar majoritar este CHF International. CHF International este o organizaţie non-profit din SUA, care abordează diferite programe prin soluţii sociale, de mediu sau economice adecvate, în scopul asigurării sustenabilităţii dezvoltării ulterioare a comunităţilor într-un ritm constant. După 11 ani de activitate de creditare prin CHF International, Express Finance este succesorul instituţional al operaţiunilor de creditare către sectorul microintreprinderilor şi al intreprinderilor mici şi mijlocii (MIMM) din România. Express Finance continuă strategia CHF International în deservirea clienţilor care doresc un acces simplu şi convenabil la credite.

 Despre Microfinance Center

 Despre Citi

Citi, una dintre cele mai importante companii internaţionale de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor.

 Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com  | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi.

 Despre Citi Foundation

Citi Foundation îşi desfăşoară activitatea cu scopul de a intensifica oportunităţile economice în comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, pentru a ajuta oamenii defavorizaţi şi familiile acestora în vederea îmbunătăţirii standardului de viaţă. La nivel global, Citi Foundation respectă câteva direcţii strategice de finanţare: Microfinanţare, Dezvoltarea intreprinderilor, Educaţie pentru tineri, Capacitate financiară. De asemenea, Citi Foundation colaborează cu partenerii săi din domeniile microfinanţare şi microantreprenoriat pentru a sprijini programe de protecţia mediului. Informaţii suplimentare sunt disponibile la  www.citifoundation.com.

Publicitate

Actualitate

Varianta Omicron: Europa, în alertă MAXIMĂ, după depistarea unui caz și în Germania

Publicat

în

Varianta Omicron: Europa, în alertă MAXIMĂ, după depistarea unui caz și în Germania

Într-un raport de evaluare a riscurilor, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) notează că există „o incertitudine considerabilă privind contagiozitatea, eficienţa vaccinurilor, riscul de reinfectare şi alte caracteristici ale variantei Omicron”, potrivit AFP, citat de news.ro.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a aprobat sâmbătă hotărârea numărul 107. Prin această decizie se actualizează lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat în sensul introducerii statelor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe în zona roșie.

De asemenea, decizia instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele cetățeni români, cetățeni din țările Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, care sosesc în România din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe.

Electrica Furnizare Discount

Un prim caz suspect de contaminare cu noua variantă SARS-CoV-2 omicron a fost depistat în Germania, la o persoană care s-a întors recent din Africa de Sud, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale din landul Hesse (vest), relatează AFP.

”Varanta omicron este, din câte se pare, deja prezintă în Germania”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul regioal însărcinat cu Afaceri Sociale Kai Klose.

Teste realizate vineri seara unui pasager care a sosit din Africa de Sud pe aeoportul din Frankfurt au relevat ”mai multe mutaţii tipice (variantei SARS-CoV-2) omicron”, precizează el.

Știrea inițială

„Nivelul general de risc pentru UE şi statele EEE (Spaţiul Economic European) din care fac parte Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, asociat variantei Omicron a SARS-CoV-2 este considerat la foarte „ridicat”, potrivit ECDC. Având în vedere posibilitatea ca vaccinurile actuale să nu protejeze împotriva acestei variante şi a faptului că ar putea fi mai contagioasă, „considerăm ridicată posibilitatea de noi contaminări (cu Omicron) în UE şi EEE”, a indicat agenţia cu sediul la Stockholm.

„Într-o situaţie în care varianta Delta revine în UE şi EEE, impactul introducerii şi posibila răspândire a Omicron ar putea fi foarte ridicate”, a adăugat aceasta. În afară de Africa de Sud, Omicron a fost depistată în Malawi, în Israel la o persoană venită din Malawi, în Botswana, la Hong Kong şi în Belgia, ţară membră a UE.

Citește mai mult

Actualitate

IMM-urile pot depune cererile pentru compensarea facturilor: Descarcă CEREREA

Publicat

în

IMM-urile pot depune cererile pentru compensarea facturilor: Descarcă CEREREA

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Virgil Popescu anunță că IMM-urile trebuie să depună deja cererile pentru compensarea facturilor. În cazul în care acestea nu sunt transmise la timp, furnizorii nu vor putea aplica măsura de compensare.

Totodată, ministrul a mai precizat că începând cu data de 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrică și/sau gaze naturale aplică în facturile emise schema de compensare.

„IMPORTANT! Începând de astăzi IMM-urile trebuie să depună cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrică și/sau gaze naturale! Dacă cererea nu va fi transmisă furnizorii nu vor aplica măsura de compensare!

Electrica Furnizare Discount

Cererea poate fi descărcată de aici: http://energie.gov.ro/ordin-decontare/

Ordinul pentru aprobarea procedurii şi termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, documentele în baza cărora se realizează decontarea, precum şi alte măsuri necesare aplicării prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării” a fost publicat în Monitorul Oficial!”, a scris ministrul.

Cine beneficiază de compensarea facturilor

Virgil Popescu anunță totodată că plafonarea prețurilor urmează să fie aplicată la toți consumatorii casnici, spitale publice și private, dar și în unitățle de învățământ. El a mai adăugat că pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021-martie 202.

„Începând cu data de 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrică și/sau gaze naturale aplică în facturile emise schema de compensare!

• PLAFONAREA PREȚURILOR se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

• Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh.

Cantitățile de energie pentru care se acordă compensație:
– 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022)
– echivalentul în kWh a 1000 m3 de gaze naturale pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022)

IMPORTANT: Se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a mai adăugat ministrul.

Surse: capital.ro

Citește mai mult

Actualitate

Alexandru Rafila, despre noile măsuri în privința Omicron: „N-o să prevină transmiterea, o să o întârzie”

Publicat

în

Alexandru Rafila, despre noile măsuri în privința Omicron: „N-o să prevină transmiterea, o să o întârzie”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat sâmbătă, că măsurile luate în privința tulpinei africane nu pot împiedica transmiterea bolii.

„Aș vrea să vă spun că, acum, nu este cazul de alte măsuri restrictive.

Acestre măsuri n-o să prevină transmiterea, o să o întârzie. E bine că știm, putem să ne pregătim. Când se pune probleme unei emergențe, atunci măsurile vor fi adaptate.

Electrica Furnizare Discount

Acum, pentru o săptămână, nu știu dacă se vor lua alte măsuri. Lumea trebuie să renunțe la călătoriile în zonele de risc. Pun probleme serioase la intrarea în țară”, a spus Alexandru Rafila.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare