Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Express Finance, Microfinance Centre – Polonia şi Citi Foundation sprijină incluziunea financiară a persoanelor cu venituri mici din România.

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • În perioada decembrie 2011 – mai 2012, „PROIECTUL DE EDUCAŢIE FINANCIARĂ” îşi propune să reunească membri ai tuturor instituţiilor de microfinantare din România, pentru a atinge un scop comun: educarea clienţilor şi potenţialilor clienţi.

Finanţat de către Citi Foundation, “Proiectul de educaţie financiară” îşi propune să dezvolte capacitatea financiară a gospodăriilor cu venituri mici în vederea protejării şi a creşterii resurselor prin economisire regulată şi decizii corecte de împrumut.

În cadrul proiectului, 25 de consultanţi din toate instituţiile microfinanciare din România vor dobândi informaţii noi şi îşi vor dezvolta expertiza pentru a putea livra sesiuni eficiente de educaţie financiară persoanelor cu venituri mici din zonele urbane şi rurale. The Training of Trainers (ToT) va avea loc în perioada 5-9 decembrie 2011, la Hotel Delpack în Timişoara.

Pe parcursul proiectului, peste 375 de persoane vulnerabile îşi vor îmbunătăţi practicile financiare de bază învăţând cum să realizeze şi să utilizeze un calendar de rambursare, să îşi calculeze capacitatea de economisire, să planifice şi să constituie un fond de urgenţă, precum şi să înceapă să economisească.

 “La Citi, ne bucurăm să colaborăm cu Express Finance şi Microfinance Centre Polonia, cu scopul de a îmbunătăţi şi a accelera incluziunea financiară a persoanelor cu venituri mici, printr-un program regional coerent în România, Ucraina, Polonia şi Bulgaria. Printr-o abordare pe care noi o numim mai mult decât filantropie, valorificăm încă o dată puterea resurselor companiei noastre şi expertiza angajaţilor noştri pentru a îmbunătăţi comunităţile în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea”, a declarat Cristina Stăiculescu, Director Comunicare la Citibank România.   

 Astazi, microfinantarea reprezinta mai mult decat o simpla finantare, cand spunem microfinantare vorbim despre educarea clientului, limitarea expunerii, despre faptul ca ne pasa de comunitatile pe care le deservim, ajutand oamenii sa se dezvolte si sa creasca financiar,” declara domnul Cristian Jurma – Director General al SC Express Finance IFN SA

Despre Express Finance IFN S.A

Express Finance – Instituţie Financiară Nebancară S.A. este o societate pe acţiuni cu capital integral străin, al cărei acţionar majoritar este CHF International. CHF International este o organizaţie non-profit din SUA, care abordează diferite programe prin soluţii sociale, de mediu sau economice adecvate, în scopul asigurării sustenabilităţii dezvoltării ulterioare a comunităţilor într-un ritm constant. După 11 ani de activitate de creditare prin CHF International, Express Finance este succesorul instituţional al operaţiunilor de creditare către sectorul microintreprinderilor şi al intreprinderilor mici şi mijlocii (MIMM) din România. Express Finance continuă strategia CHF International în deservirea clienţilor care doresc un acces simplu şi convenabil la credite.

 Despre Microfinance Center

 Despre Citi

Citi, una dintre cele mai importante companii internaţionale de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor.

 Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com  | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi.

 Despre Citi Foundation

Citi Foundation îşi desfăşoară activitatea cu scopul de a intensifica oportunităţile economice în comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, pentru a ajuta oamenii defavorizaţi şi familiile acestora în vederea îmbunătăţirii standardului de viaţă. La nivel global, Citi Foundation respectă câteva direcţii strategice de finanţare: Microfinanţare, Dezvoltarea intreprinderilor, Educaţie pentru tineri, Capacitate financiară. De asemenea, Citi Foundation colaborează cu partenerii săi din domeniile microfinanţare şi microantreprenoriat pentru a sprijini programe de protecţia mediului. Informaţii suplimentare sunt disponibile la  www.citifoundation.com.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea