Rămâi conectat

Curier Județean

Expoziție de artă românească, la Tabăra Internatională “Silk Road China·Better Yinchuan” din China

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

In perioada 6-22 septembrie 2016 va avea loc la Yinchuan ( China) prima editie a Taberei Internationale de Arta Plastica “Silk Road China·Better Yinchuan”, proiect realizat dupa modelul Taberei Internationale de Arta Plastica Inter-Art din Aiud si organizat in parteneriat cu fundatia aiudeana.

expozitie inter art biblioteca nationala a romaniei14Aceasta tabara va reprezenta o premiera nationala in China datorita caracterului larg international si a programului complex. Artistii participanti reprezinta in proportie de 95% participantii taberelor aiudene care prin creatiile lor au demonstrat o reala valoare.

Directorul general al taberei chineze este HE LIHONG (presedinte Asociatia Artistilor din Yinchuan), director  adjunct  STEFAN BALOG (presedinte Fundatia Inter-Art Aiud), director de promovare YANG XI (general manager, Compania DHS Deva). He Lihong este un artist grafician chinez  care a participat la doua editii a taberei Inter-art de la Aiud si care a fost atat de entuziasmat de cele vazute incat a propus initierea acestui proiect unic pentru tara sa. O echipa a Fundatiei Inter-Art  Aiud, formata din Stefan Balog, Robert Lixandru, Zoltan Balog si Sorina Gaspar (in calitate de traducator de limba chineza)  va participa direct la procesul de organizare, prin sustinerea financiara de compania DHS din Deva.

In cadrul evenimentului la propunerea partii romane se va semna un protocol de colaborare intre Fundatia Inter-art din Aiud si Asociatia Artistilor din Yinchuan.

Parte din programul oficial al taberei reprezinta si o expozitie de arta romaneasca ce va prezenta pentru prima data in aceasta regiune a Chinei arta din tara noastra. Aceasta expozitie a fost conceputa si realizata la propunerea Fundatiei Inter-Art. Partenerii evenimentului sunt, alaturi de organizatorii chinezi,  Institutul Cultural Roman din Beijing si Centrul Cultural Liviu Rebreanu din Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Acțiune de conștientizare a riscurilor consumului de droguri la Teiuș. Poveștile foștilor dependenți, ascultate de elevii Liceului Teoretic din oraș

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Acțiune de conștientizare a riscurilor consumului de droguri la Teiuș. Poveștile foștilor dependenți, ascultate de elevii Liceului Teoretic din oraș O acțiune de conștientizare a riscurilor consumului de droguri a fost organizată la Teiuș, de către IPJ Alba și poliția orașului Teiuș. Elevii au avut ocazia să asculte poveștile oamenilor care au fost dependenți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea