Rămâi conectat

Ştirea zilei

Explozie urmată de incendiu la o fabrică de cherestea din Bărăbanţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Miercuri, 16 martie, în jurul orei 11.50, Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia din cadrul ISU Alba a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit după o explozie la un ciclon de rumeguş aparţinând I.B.L. Rom, o fabrică italiană de furnire şi panouri de lemn situată pe str. Gării din Bărăbanţ. Explozia a putut fi auzită de la sediul ISU Alba, fiind urmată de incendiul puternic. La faţa locului, pompierii militari au acţionat cu 5 autospeciale de stins incendii, 1 autoscară mecanică şi 1 ambulanţă SMURD. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea rumeguşul aflat în interiorul ciclonului, cu pericol de propagare la hala de producţie aflată în imediata apropiere. Ca urmare a incendiului, au ars 2 mc de rumeguş din interiorul ciclonului şi s-au degradat 5 motoare electrice trifazice, sistemul de filtrare al ciclonului, mantaua metalică a ciclonului în proporţie de 50% şi instalaţia electrică ce acţiona motoarele. S-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 4.200.000 de lei, pierderile materiale fiind estimate de pompieri la circa 400.000 de lei. „Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la unul dintre motoarele electrice ale ciclonului”, a declarat plt. Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt al ISU Alba. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO | 1 Decembrie, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI 2023, la Alba Iulia: Primire cu onoruri a soliilor din Cetățile de Scaun, la Sala Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO | 1 Decembrie, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI 2023, la Alba Iulia: Primire cu onoruri a soliilor din Cetățile de Scaun, la Sala Unirii

Un eveniment devenit deja tradiţie la Alba Iulia – capitala de suflet a românilor, de Ziua Națională, este ceremonia de primire a soliilor din partea Cetăților de Scaun ale celor trei provincii româneşti: Ţara Românească, Moldova – Bucovina şi Transilvania.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Vineri, 1 decembrie 2023, începând cu ora 11.00, îmbrăcaţi în costumele epocii, veniți parcă din negura timpurilor, solii din provinciile româneşti au citit mesajele lor către ţară, întărind în discursurile rostite importanţa istorică a evenimentului petrecut acum peste 100 de ani.

Manifestările dedicate împlinirii a 105 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia continuă în prezența a mii de români de pretutindeni.

Ceremonia de la Sala Unirii din Alba Iulia a fost urmată de un Te Deum, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia și începând cu ora 15.00, de o paradă militară spectaculoasă, o defilare a peste 1.000 de militari, zeci de mijloace tehnice, elicoptere IAR 330 SOCAT, avioane F-16 Fighting Falcon, avioane C-130 Hercules și autospeciale – reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informații, Poliției Locale și plutoane de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare