Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Exercițiu ISU Alba: Simulare de cutremur de 7 grade pe scara Richter, joi, la Ocna Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 7 martie, în intervalul 10.30 – 12.30, in orasul Ocna Mures, ISU Alba va efectua un exercitiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situația producerii unui seism.

Potrivit ISU Alba situaţia tactică a exerciţiului este următoarea:

”În data de 07.03.2019 ora 09,50 s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de VII grade pe scara Richter cu epicentrul  în zona Vrancea, la adâncimea de 100 km.

Cutremurul s-a resimțit și  în județul Alba.

Din primele informații, pe teritoriul orașului Ocna Mureș sunt avarii la mai multe construcții din zona de centru a orașului înspre lacuri ( 1 instituție de învățământ, 1 instituție publică, și 1 bloc de locuințe).

Numărul estimativ de persoane care sunt la această oră în clădirile avariate este de aproximativ 194 de persoane.

În clădirile afectate sunt persoane accidentate grav care nu se pot auto evacua.

Au fost produse avarii la rețelele de utilități publice.

Pot apărea noi situații care pun în pericol viața cetățenilor.

Pentru căutarea și salvarea victimelor se folosesc 3 echipe de căutare salvare de la Detașamentul de Pompieri Aiud și de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia 1 echipă de la Garda de Intervenție nr.2 Blaj.

Pt.acțiunile de de stingere a incendiilor se folosesc 4 autospeciale de Intervenție cu apă și spumă – 1 din cadrul Gărzii de Intervenție Blaj, 1 din Detașamentul de Pompieri Alba Iulia, 1 din cadrul Detașamentului de Pompieri Aiud și 1 de la SVSU Ocna Mureș.

Pt. intervenția la înălțime și la descarcerare se folosește autoscara și autospeciala de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Aiud.

Pt. punctul de triere a victimelor se folosesc PMA tip I din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, forțe de la SMURD Alba, personal medical din cadrul Serviciul de Ambulanță Județean Alba și Filiala Județeană de Cruce Roșie Alba.

Pt. transportul victimelor la unitățile de primiri urgențe se folosesc 3 ambulanțe din cadrul SMURD Alba și 1 ambulanță din cadrul SAJ Alba și 1 ambulanță Crucea Roșie”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea