Rămâi conectat

Actualitate

Executivul a lansat primul program de Internship plătit. Pot participa 300 de tineri până în 25 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul României a lansat, în acest an, primul program de Internship plătit, la care pot participa 300 de studenți și tineri absolvenți cu vârsta până în 25 ani.

Participantii la editia de anul acesta a programului vor beneficia de o bursa pe perioada stagiului de practica. In plus, programul va fi extins la nivelul institutiilor din subordinea Cancelariei prim-ministrului, Secretariatului General al Guvernului si din cea a ministerelor.

Internship GuvernCa o noutate față de anii anteriori, tinerii admiși vor beneficia de o bursă lunară (450 RON) menită să contribuie la costurile de acomodare.

„Dat fiind ca, in anul 2013, mai putin de 4% din functionarii publici din Romania erau sub varsta de 30 de ani, Guvernul Romaniei considera o prioritate atragerea in administratia publica a cat mai multor tineri bine pregatiti (in tara sau in strainatate), inovatori si indrazneti, care sa dea o noua fata administratiei publice din Romania si care sa contribuie la dezvoltarea tarii”, se mentioneaza in comunicat.

Candidații trebuie sa aibă varsta maxima de 25 de ani

Tinerii interesati de stagiile de practica oferite de institutiile publice pot sa se inscrie in program intre 3 aprilie si 31 mai, fiind disponibile 300 de locuri. Acestia pot participa daca indeplinesc conditiile urmatoare:

  • sunt cetateni ai Romaniei;
  • au varsta maxima de 25 de ani pana la inceperea programului de internship, fiind nascuti nu mai devreme de anul 1990. Aceasta limitare a fost stabilita luand in considerare pragul superior de varsta stabilit de Organizatia Natiunilor Unite, Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) si Uniunea Europeana pentru ecartul demografic de tineret/tineri adulti, mai precis 24 ani.
  • au absolvit invatamantul secundar (liceal), cu diploma completa sau echivalentul acesteia. La momentul debutului programului de internship, internii trebuie sa fie inmatriculati in regim cu frecventa (IF) la o institutie de invatamant superior sau sa fi absolvit o forma de invatamant universitar recent. Pentru a face dovada calitatii de student sau absolvent, va fi necesara furnizarea unei adeverinte oficiale eliberate de universitatea in cauza sau a diplomei/adeverintei de diploma.
  • nu au participat la editiile anterioare ale programului, respectiv 2013 si 2014. In schimb, sunt eligibili pentru reinscriere candidatii care si-au depus candidaturile in trecut, insa au fost respinsi in urma preselectiei online sau a interviului, scrie Avocatnet.ro.

Acestor conditii li se adauga criteriile specifice mentionate in pagina fiecarei institutii participante.

Puteti consulta lista institutiilor publice participante in program pe site-ul oficial internship.gov.ro.

Dupa primirea candidaturilor urmeaza evaluarea dosarelor in perioada 1 – 20 iunie, dupa care intre 23 iunie si 9 iulie se vor desfasura testele grila si interviurile.

Candidatii acceptati vor fi anuntati pe 14 iulie, iar pe 20 iulie acestia vor incepe programele de internship. Stagiile de practica se vor incheia pe 20 septembrie.

Programul de internship a debutat in 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activitatile din cadrul Palatului Victoria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea