Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ex-uniristul Sebastian Culda, sub comanda lui Bogdan Andone, împrumutat de Astra Giurgiu la Metaloglobus

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sebastian Culda, fotbalistul cedat vara trecută de divizionara terță Unirea Alba Iulia la Astra Giurgiu, a fost împrumutat de echipa de Liga 1 la Metaloglobus București, formație preluată de curând de antrenorul aiudean Bogdan Andone.

În vârstă de 22 de ani, fotbalistul de bandă a jucat cu preponderență la echipa a doua a giurgiuvenilor, în Liga a 3-a, la Astra II, pregătită de Marius Măldărășanu, dar a cunoscut și botezul primei scene, într-o partidă disputată pe 10 martie, la Craiova, pe noul “Ion Oblemenco”.

Bogdan Andone (43 de ani), fost jucător la Corvinul, Sportul Studențesc, FC Brașov, Rapid, Oțelul Galați, sau Apollon Limassol, un tehnician promițător, ce a mai condus în eșalonul secund două echipe, Olimpia Satu Mare și ASU Poli Timișoara, a insistat să-l aducă pe S. Culda de la clubul unde, ca și secund al lui Șumudică, a cucerit titlul în Liga 1. “Este un fotbalist cu calitate, am referințe bune despre el, dar și așteptări. L-am împrumutat un an de zile, cu posibilitatea ca Astra, în iarnă, să îl ia înapoi. Sper ca Sebi să marcheze cât mai multe goluri și să îi oblige prin prestațiile sale”, a spus antrenorul originar din Aiud ce a preluat Metaloglobus după ce a rămas în Liga a 2-a, prin retragerea altei formații, CS Afumați. În Liga a 2-a vor activa și alți doi uniriști, Călin Cristea (ultima dată la Dunărea Călărași) și Daniel Lăsconi (golgheterul “alb-negrilor” ediția anterioară), ce au semnat cu ACS Energeticianul.

Unul dintre cei mai interesanţi tineri jucători din Alba în ultimii ani, S. Culda poate evolua în linia mediană, în ambele flancuri, dar şi în avanposturi, fiind şi un excelent executant al fazelor fixe. Sebastian Culda a mai jucat la Europa Alba Iulia şi Mureşul Vinţu de Jos, a participat la diverse acţiuni ale loturilor naţionale, iar în 2015, în Liga a V-a, a marcat de 8 ori într-un singur meci! Liga a 2-a va debuta în weekend, în runda inaugurală fiind “U” Cluj – Metaloglobus (la Tg. Mureș) și ACS Energeticianul – Luceafărul Oradea (la Petroșani).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea