Rămâi conectat

Ştirea zilei

Evoluția epidemiei de COVID-19 în județul Alba, în ultima săptămână. În ce localitate sunt concentrate jumătate din cazurile active

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit DSP Alba, vineri, 22 mai 2020, erau înregistrate un total de 288 de cazuri testate pozitiv cu COVID-19, asta însemnând o creștere cu 21 de cazuri în ultimele şapte zile. De asemenea, 219 de persoane sunt vindecate, iar 19 au decedat

Numărul cazurilor active este de 50. Joi, în Alba au fost prelucrate 332 de teste (198 la DSP şi 134 la SJU). Numărul total de teste realizate este de 16.016.

În urmă cu o săptămână erau 267 pozitivi, 187 persoane vindecate şi 17 decese. Numărul cazurilor active era de 63. tendinţa din ultima săptămână este una de scădere a cazurilor active, un indicator important care arată evoluţia epidemiei. În cele şapte zile analizate au fost realizate 2.410 de teste.

Jumătate din cazurile active sunt în oraşul Ocna Mureş. Potrivit comunicării transmise de primărie în oraş sunt 25 de persoane confirmate pozitiv şi internate, astfel: 3 cadre medicale UMS, 11 pacienţi de la UMS, 6 angajaţi depozit logistic retailer Turda şi 5 pacienţi din familiile celor pozitivi. Sitaţia se datorează focarului de la Unitatea Medico-Socială de îngrijire a persoanelor vârstnice din subordinea administraţiei locale.

Joi, 21 mai, s-a înregistrat şi cel de-al 19-lea deces provocat de COVID 19 în Alba. este vorba despre o femeie de 45 de ani, confirmată în 20 mai. Femeia suferea de obezitate, hipertensiune arterială şi diabet zaharat. Este cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus care a decedat în Alba.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate şi externate Totodată, până acum, 1151 persoane au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 198 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 203 de pacienţi.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea