Rămâi conectat

Ştirea zilei

Evenimente culturale online, organizate de Centrul de Cultură Augustin Bena, pentru a marca Unirea Principatelor Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminică, 24 ianuarie 2021, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează o serie de evenimente culturale dedicate Unirii Principatelor Române, moment istoric de la care se împlinesc 162 de ani. Evenimentele se vor desfășura on-line, fără public, cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

Programul debutează, la ora 14,00, la Sala Unirii din Alba Iulia, cu lansarea unui CD și un recital susținut de Grupul Coral „Metanoia” al Penitenciarului Aiud, coordonator comisar șef de poliție penitenciară Tarcău Liviu Iulian, Corul „Sacerdotis Domini” al preoților Protopopiatului Aiud, coordonator părintele Lazăr Horea și Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Manifestările vor continua, la ora 17,00, pe Câmpia Libertății de la Blaj, cu un recital al Fanfarei Județului Alba, dirijată de Coriolan Honcaș. La ora 20:00, la Palatul Cultural din Blaj, va avea loc un spectacol folcloric extraordinar cu suite vocal-instrumentale din zonele istorice ale României.

Citește și: DUMINICĂ, 24 ianuarie 2021: MICA UNIRE sărbătorită la Alba Iulia, în Piața Cetății. PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR

Spectacolul va fi susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, alături de soliștii Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Nariţa, Nicolae Plută, Maria Filimon, Nicolae Tuhuț, Bianca Şuşman, Diana Izabela Marin, Georgiana Petrescu. Evenimentul este prezentat de Andreea Bogdan.

„Sărbătorim și în acest an Unirea Principatelor Române printr-o serie de evenimente culturale de înaltă ținută, care se vor desfășura on-line, fără public, cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

Citește și: Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Sebeş printr-un program derulat în mediul online. Muzeul Municipal „Ioan Raica” propune un exponat al lunii inedit

Am pregătit recitaluri de muzică corală, muzică de fanfară, dar și un spectacol folcloric extraordinar în care includem cele mai frumoase suite vocal-instrumentale din zonele istorice ale României. Vă așteptăm cu drag să urmăriți live evenimentele noastre pe paginile de Facebook ale instituțiilor organizatoare!” a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale sunt organizate de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Palatul Cultural Blaj.

Citește și: Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Sebeş printr-un program derulat în mediul online. Muzeul Municipal „Ioan Raica” propune un exponat al lunii inedit

Din cauza pandemiei, manifestările se vor desfășura ON LINE, fără public, cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

Toate evenimentele vor fi difuzate live pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba și pe paginile celorlalte instituții organizatoare.

Unirea Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unire, a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea, fiind legată de personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. 24 ianuarie 1859 este momentul alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Române Unite, fiind actul istoric ce a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului național român unitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

USR Alba Iulia anunță candidatul la Primăria Alba Iulia pentru alegerile din iunie 2024 În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a desemnat candidatul USR pentru funcția de primar al Municipiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea