Rămâi conectat

Curier Județean

Eveniment dedicat copiilor nenăscuţi, miercuri, în fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Alba Iulia militează pentru dreptul la viaţă al fiecărui copil conceput

Centrul de Informare şi Consiliere pre şi post avort „Pro Vita” Alba Iulia împreună cu Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi filiala Alba Iulia şi Asociaţia Centrul Iochebed Alba organizează miercuri, 3 iunie, un eveniment dedicat copiilor nenăscuţi. Activitatea, intitulată „Lumină pentru viaţă”, se va desfăşura în faţa Catedralei Reîntregirii de la ora 16.00.

"Catedrala Reîntregirii Neamului și a Încoronării" Alba-Iuli„În cadrul evenimentului vom crea simbolic o cruce din lumânări şi vom rosti o rugăciune pentru copiii nenăscuţi. De asemenea, părintele Florin Parasca, duhovnicul paraclisului Facultăţii de Teologie Ortodoxă Alba Iulia, va rosti un cuvânt de învăţătură iar membrele Centrului Iochebed vor vorbi despre efectele negative ale avortului”, a precizat Mihaela Fleşer, coordonatorul Centrului de Informare şi Consiliere Pre şi Post Avort „Pro Vita” Alba Iulia.

Centrul de Informare şi Consiliere pre şi post avort „Pro Vita” Alba Iulia oferă femeilor şi adolescentelor, care se confruntă cu o criză provocată de o sarcină nedorită, informare şi consiliere privind dezvoltarea intrauterină a copilului, tipologia avorturilor precum şi a complicaţiilor ce pot apărea în urma avortului. Funcţionarea centrului este asigurată de parteneriatul încheiat între Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Centrul funcţionează din anul 2005 în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în apropierea cabinetului unde se fac programările pentru întreruperile de sarcină.

Din anul 2006 şi până în prezent s-a înregistrat un număr de 591 femei sau adolescente care au fost informate şi consiliate, iar în urma consilierii unele dintre ele au decis să păstreze sarcina. Numai anul trecut, în 2014, au fost înregistrate 44 de cazuri de femei sau adolescente care au fost informate şi consiliate conform standardelor impuse de centru.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea