Rămâi conectat

Curier Județean

Evaziune fiscală de peste 100.000 de lei la 5 firme de panificație din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

21 septembrie 2013: Pentru asigurarea unui climat de legalitate în mediul de afaceri, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile specifice pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei, conform Planului de acţiune „VATRA 2013”,  întocmit la nivelul Poliţiei Române.

În perioada 16 – 20 septembrie, a.c., poliţiştii din Alba au desfăşurat o serie de acţiuni ce au avut drept scop combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie.

Cei 67 de poliţişti (dintre care 24 de investigare a fraudelor, 33 de ordine publică, 10 de rutieră), angrenați în acțiune, au verificat 19 de societăți comerciale, 13 de persoane fizice şi 151 mijloace de transport.

În domeniul economic, polițiștii au constatat 5 infracţiuni, dintre care 4 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale şi 1 la Legea nr.31/1990 privind societăţile comerciale. Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin infracţiunile menţionate fiind estimat la 108.848 lei.

Au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite republicată și 57 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenționale aplicate se ridică la 23.612  lei, iar a bunurilor ridicate urmare a acestora se ridică la 9.152 lei.

*6 administratori ai unor firme din Cugir și Vințu de Jos sunt cercetați pentru evaziune fiscală sau folosirea cu rea credință a creditului de care se bucură societatea

– Cu ocazia verificării efectuate la o societate comercială din Cugir, s-a constatat lipsa din gestiune a cantităților de 42.734 kg faina albă, 5.819 kg faină neagră, 1307 kg drojdie care, începând cu luna iulie 2013, a fost utilizată în procesul de fabricare a produselor de panificație, fără întocmirea documentelor legale de ieșire din gestiune precum si de înregistrare a veniturilor obținute din vânzarea produselor finite. Prejudiciul estimat este în valoare de 86.784 lei.

– În urma unei  verificări efectuate la o societate comercială cu sediul social în oraşul Cugir, care are ca obiect de activitate „fabricarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie”, administrată de numitul D.G., domiciliat în orașul Cugir, judeţul Alba, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „folosirea cu rea credinţă a creditului de care se bucură societatea”. Cu ocazia verificării documentelor de evidenţă contabilă s-a constatat faptul că între soldul scriptic al contului “casă” şi soldul faptic există o diferenţă de 3.181 lei, sumă care nu a putut fi justificată de către administratorul societăţii.

– Cu ocazia verificării efectuate la o altă societate comercială din Cugir, s-a constatat faptul că, începând cu luna iulie 2013, administratorul Marius S.G., a reţinut şi nu a virat sumele datorate reprezentând obligaţii cu reţinere la sursa, în cuantum total de 9.650 lei.

– Numitul Dumitru R. administrator la o societate comercială din Cugir, care are ca obiect de activitate „Fabricarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie”, în perioada 25.06.2012-25.07.2013 a reţinut şi nu a virat bugetului de stat, în termenul prevăzut de lege, sumele reprezentând impozite si contribuții cu reţinere la sursă, cauzând un prejudiciu în cuantum total de 8.434 lei.

– Cu ocazia verificării efectuate la o societate comercială din Vințu de Jos, judeţul Alba, s-a constatat lipsa in gestiune a cantității de 2.211 kg tărâțe grâu, care a fost comercializată în cursul anului 2013 de către administratorii societății T. N. şi T.A.  fără întocmirea documentelor legale de ieșire din gestiune precum si de înregistrare a veniturilor obținute din vânzarea acesteia. Prejudiciul estimat este in valoare de 800 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea