Rămâi conectat

Curier Județean

Evaziune fiscală de peste 100.000 de lei la 5 firme de panificație din Alba

Publicat

în

21 septembrie 2013: Pentru asigurarea unui climat de legalitate în mediul de afaceri, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile specifice pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei, conform Planului de acţiune „VATRA 2013”,  întocmit la nivelul Poliţiei Române.

În perioada 16 – 20 septembrie, a.c., poliţiştii din Alba au desfăşurat o serie de acţiuni ce au avut drept scop combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie.

Cei 67 de poliţişti (dintre care 24 de investigare a fraudelor, 33 de ordine publică, 10 de rutieră), angrenați în acțiune, au verificat 19 de societăți comerciale, 13 de persoane fizice şi 151 mijloace de transport.

Elit - Gustul Desăvârșit

În domeniul economic, polițiștii au constatat 5 infracţiuni, dintre care 4 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale şi 1 la Legea nr.31/1990 privind societăţile comerciale. Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin infracţiunile menţionate fiind estimat la 108.848 lei.

Au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite republicată și 57 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenționale aplicate se ridică la 23.612  lei, iar a bunurilor ridicate urmare a acestora se ridică la 9.152 lei.

*6 administratori ai unor firme din Cugir și Vințu de Jos sunt cercetați pentru evaziune fiscală sau folosirea cu rea credință a creditului de care se bucură societatea

– Cu ocazia verificării efectuate la o societate comercială din Cugir, s-a constatat lipsa din gestiune a cantităților de 42.734 kg faina albă, 5.819 kg faină neagră, 1307 kg drojdie care, începând cu luna iulie 2013, a fost utilizată în procesul de fabricare a produselor de panificație, fără întocmirea documentelor legale de ieșire din gestiune precum si de înregistrare a veniturilor obținute din vânzarea produselor finite. Prejudiciul estimat este în valoare de 86.784 lei.

– În urma unei  verificări efectuate la o societate comercială cu sediul social în oraşul Cugir, care are ca obiect de activitate „fabricarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie”, administrată de numitul D.G., domiciliat în orașul Cugir, judeţul Alba, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „folosirea cu rea credinţă a creditului de care se bucură societatea”. Cu ocazia verificării documentelor de evidenţă contabilă s-a constatat faptul că între soldul scriptic al contului “casă” şi soldul faptic există o diferenţă de 3.181 lei, sumă care nu a putut fi justificată de către administratorul societăţii.

– Cu ocazia verificării efectuate la o altă societate comercială din Cugir, s-a constatat faptul că, începând cu luna iulie 2013, administratorul Marius S.G., a reţinut şi nu a virat sumele datorate reprezentând obligaţii cu reţinere la sursa, în cuantum total de 9.650 lei.

– Numitul Dumitru R. administrator la o societate comercială din Cugir, care are ca obiect de activitate „Fabricarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie”, în perioada 25.06.2012-25.07.2013 a reţinut şi nu a virat bugetului de stat, în termenul prevăzut de lege, sumele reprezentând impozite si contribuții cu reţinere la sursă, cauzând un prejudiciu în cuantum total de 8.434 lei.

– Cu ocazia verificării efectuate la o societate comercială din Vințu de Jos, judeţul Alba, s-a constatat lipsa in gestiune a cantității de 2.211 kg tărâțe grâu, care a fost comercializată în cursul anului 2013 de către administratorii societății T. N. şi T.A.  fără întocmirea documentelor legale de ieșire din gestiune precum si de înregistrare a veniturilor obținute din vânzarea acesteia. Prejudiciul estimat este in valoare de 800 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

19 mai| Distrugeri de muniție neexplodată în zona Tăbărâști, din localitatea Vinerea. Atenționări și restricții pentru cetățeni

Publicat

în

19 mai| Distrugeri de muniție neexplodată în zona Tăbărâști, din localitatea Vinerea. Atenționări și restricții pentru cetățeni

Cetățenii sunt informați că joi, 19 mai 2022, se vor executa distrugeri cu exploziv în localitatea Vinerea, zona Tăbărâști, iar accesul populației este interzis pe drumurile din zonă.

În ziua de 19.05.2022, între orele 11.00 – 16.00, în Orașul Cugir, localitatea Vinerea, zona Tăbărâști se desfăşoară activitatea de distrugere a muniţiilor găsite neexplodate pe teritoriul judeţului Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu această ocazie dorim să reamintim populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea elementelor de muniţii rămase neexplodate, după cum urmează:

• se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
• se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
• se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;
• se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;
• se interzice jocul cu diferite muniţii neexplodate;
• se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente;
• cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate, au obligaţia anunţării autorităţilor administraţiei locale, poliţiei, inspectoratului pentru situaţii de urgenţă sau dispeceratul unic de urgenţă – 112.

Rugăm populaţia, ca în intervalul orar specificat să nu desfăşoare activităţi pe o rază mai mică de 1000 m faţă de locul desfăşurării acestor operaţiuni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| 1 iunie. „Sărbătorile copilăriei” în Alba Iulia: Flashmob „Dansul copilăriei” și vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri. Programul evenimentului

Publicat

în

VIDEO| 1 iunie. „Sărbătorile copilăriei” în Alba Iulia: Flashmob „Dansul copilăriei” și vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri. Programul evenimentului

Arhiepiscopia Alba Iuliei anunță evenimentul „Sărbătorile copilăriei” cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului – 1 Iunie. În acest an, organizatorii invită copiii din Alba Iulia și din împrejurimi să ia parte la acest eveniment special dedicat lor.

În vederea participării la „marea sărbătoare copilărească din Cetatea Marii Uniri”, copiii trebuie să fie familiarizați cu pașii de dans ai flashmob-ului realizat de voluntarii noștri, cu melodia și cu versurile cântecului copilăriei (atașament media). De asemenea, participanții vor purta un tricou de culoare albă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Invitația organizatorilor este adresată tuturor copiilor ce pot veni individual la eveniment alături de părinții lor, dar și claselor de elevi și grupurilor parohiale ce vor fi însoțite de profesori coordonatori sau de preoți. Copiii participanți vor fi întâmpinați în incinta complexului Catedralei Încoronării de către voluntarii proiectului, care îi vor coordona pe parcursul derulării evenimentului.

Devenit deja o tradiție pentru municipiul Alba Iulia, acest eveniment dedicat copiilor este organizat de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În acest an, organizația a implicat în activități și tinerii voluntari ai Departamentului de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ai Asociației Emanoil și ai ASCOR Alba Iulia.

Programul evenimentului „Sărbătorile copilăriei”

9:30 – Întâmpinarea copiilor de către voluntari în curtea Catedralei Încoronării
10:00 – Rugăciune arhierească pentru copii la Catedrala Încoronării
10:30 – Defilarea copiilor în sunet de fanfară pe un traseu prestabilit
11:30-12:00 – Flashmob „Dansul copilăriei”, pe esplanada dintre Catedrala Romano-Catolică și Catedrala Ortodoxă
12:30 – Vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri, organizată de Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei
15:00 – Tir cu arcul și alte activități recreative organizate de Asociația Emanoil, în Parcul de Aventură „Dynamis” din Alba Iulia
17:00 – Program de animație socio-educativă pentru copii, organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Alba Iulia

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 59 de ani, din Sebeș, reținut de polițiști: A provocat un accident în timp ce avea dreptul de a conduce suspendat

Publicat

în

Bărbat de 59 de ani, din Sebeș, reținut de polițiști: A provocat un accident în timp ce avea dreptul de a conduce suspendat

Un bărbat din Sebeș a fost reținut de polițiști după ce a condus un autoturism având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Acesta nu se află la prima abatere.

La data 17 mai 2022, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față un bărbat, de 59 de ani, din Sebeș, care este cercetat pentru conducere fără permis.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 16 mai 2022, în jurul orei 23.00, cu toate că avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, a condus un autoturism pe DN 14B și a intrat în coliziune cu un autovehicul, rezultând doar pagube materiale.

Bărbatul nu se află la prima abatere de acest fel, în perioada aprilie – mai 2022, acesta a mai fost depistat de polițiști de trei ori, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

În cursul zilei de azi, 18 mai, reținutul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare