Rămâi conectat

Actualitate

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021| Miercuri: Întâlniri online, pentru elevi și profesori, de prezentare a noii programe de examen la Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Educației organizează o serie de conferințe online în care specialiștii din minister și Cercetării, ai Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație și ai Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” vor răspunde întrebărilor legate de competența lingvistică și de conținuturile ce vizează elementele de construcție a comunicării.

Întâlnirea online este dedicată prezentării noii programe de examen pentru disciplina Limba și literatura română și a modalității de aplicare acesteia, în perspectiva examenului ce va fi susținut, în anul 2021, de elevii clasei a VIII-a.

Complementar acestor sesiuni vor fi organizate în următoarea perioadă întâlniri online cu specialiștii din Ministerul Educației și Cercetării, ai Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație și ai Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, sesiuni în care se va răspunde întrebărilor legate de competența lingvistică și de conținuturile ce vizează elementele de construcție a comunicării (de limbă și comunicare), mai scrie ministerul în comunicatul primit.

Ulterior, și programa de examen pentru disciplina Matematică va face obiectul aceluiași tip de abordare și prezentare. Obiectivul urmărit de minister și partenerii săi în acest demers este acela de pregătire a cadrelor didactice și a elevilor pentru Evaluarea Națională, examen pe care absolvenții clasei a VIII-a îl vor susține în anul 2021.

Calendar Evaluarea Națională 2021

07 – 11 iunie 2021 Înscrierea la evaluarea națională
11 iunie 2021 Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
22 iunie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
24 iunie 2021 Matematica – probă scrisă
25 iunie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
29 iunie 2021 Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Evaluarea Națională va fi susținută anul viitor de prima generație care făcut clasa pregătitoare și care a învățat după un curriculum nou. În niciunul dintre anii petrecuți în sistemul de învățământ acești elevi nu au avut manuale școlare la timp, iar profesorii care le-au predat nu au fost formați decât într-o proporție foarte mică să predea după noul curriculum axat pe creare de competențe.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea