EVALUARE NATIONALA 2020 și BACALAUREAT 2020 pe baza mediilor anilor de studii, PROPUNEREA unui sindicat din învățământ

EVALUARE NATIONALA 2020 și BACALAUREAT 2020 pe baza mediilor anilor de studii, PROPUNEREA unui sindicat din învățământ

Examenele naționale din acest an nu vor putea fi organizate în condiții de siguranță, doarece riscul de infectare va fi foarte ridicat, suțin sindicatele din Educație, care vin cu o propunere.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi consideră ca examenele de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională din acest an ar putea fi anulate, propunând ca acestea să fie echivalate cu media anilor de studii.

ELIT

„Aşa cum se ştie, USLIP IAŞI a adresat un set de întrebări Prim Ministrului şi Preşedintelui României, domnii Ludovic Orban, respectiv Klaus Iohannis. Administraţia Prezidenţială a înaintat Memoriul către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de unde se aşteaptă un răspuns. USLIP IAŞI îşi menţine cu fermitate punctul de vedere că Examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă deoarece riscul de infectare va fi foarte ridicat”, anunţă organizaţia sindicală.

Conform sindicaliştilor, există numeroase mesaje de îngrijorare profundă din partea părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice cu privire la acest aspect.

Mihail David - 2020

”În acest context dorim să o cităm pe doamna Ministru al Educaţiei, Monica Anisie care a declarat, din nou, pe 02.05.2020, la un post naţional de televiziune că „sănătatea elevilor şi a profesorilor este cea mai importantă!”. Această axiomă nu se potriveşte însă cu intenţia declarată în aceeaşi intervenţie televizată, de a organiza totuşi examenele în lunile iunie şi iulie”, spun reprezentanţii USLIP.

În opinia lor, mai este timp pentru a se decide o manieră sigură de a parcurge Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională.

”Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este în acest moment unica opţiune fezabilă de a ieşi din această dilemă”, spun sindicaliştii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Badea Onu 3 mai 2020 at 19:52

Este o masura logica si corecta.Trei-patru note nu pot inlocui PATRU ANI de munca si sute de note+zeci de medii.Si in timpuri normale ponderea notelor din toti anii de studii ar trebui sa fie mai consistenta la stabilirea unei aprecieri finale pentru o admitere in invatamantul superior.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...