Rămâi conectat

Actualitate

EVALUARE NATIONALA 2020 și BACALAUREAT 2020 pe baza mediilor anilor de studii, PROPUNEREA unui sindicat din învățământ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

EVALUARE NATIONALA 2020 și BACALAUREAT 2020 pe baza mediilor anilor de studii, PROPUNEREA unui sindicat din învățământ

Examenele naționale din acest an nu vor putea fi organizate în condiții de siguranță, doarece riscul de infectare va fi foarte ridicat, suțin sindicatele din Educație, care vin cu o propunere.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi consideră ca examenele de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională din acest an ar putea fi anulate, propunând ca acestea să fie echivalate cu media anilor de studii.

„Aşa cum se ştie, USLIP IAŞI a adresat un set de întrebări Prim Ministrului şi Preşedintelui României, domnii Ludovic Orban, respectiv Klaus Iohannis. Administraţia Prezidenţială a înaintat Memoriul către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de unde se aşteaptă un răspuns. USLIP IAŞI îşi menţine cu fermitate punctul de vedere că Examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă deoarece riscul de infectare va fi foarte ridicat”, anunţă organizaţia sindicală.

Conform sindicaliştilor, există numeroase mesaje de îngrijorare profundă din partea părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice cu privire la acest aspect.

”În acest context dorim să o cităm pe doamna Ministru al Educaţiei, Monica Anisie care a declarat, din nou, pe 02.05.2020, la un post naţional de televiziune că „sănătatea elevilor şi a profesorilor este cea mai importantă!”. Această axiomă nu se potriveşte însă cu intenţia declarată în aceeaşi intervenţie televizată, de a organiza totuşi examenele în lunile iunie şi iulie”, spun reprezentanţii USLIP.

În opinia lor, mai este timp pentru a se decide o manieră sigură de a parcurge Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională.

”Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este în acest moment unica opţiune fezabilă de a ieşi din această dilemă”, spun sindicaliştii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea