Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Subiecte la matematică, pentru elevii de clasa a IV-a

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evaluarea Naţională 2014, subiecte la matematică pentru elevii de clasa a IV-a. A doua probă din cadrul evaluărilor naţionale s-a desfăşurat astăzi, elevii de clasa a IV-a fiind testaţi la matematică.

În judeţul Alba sunt peste 3.000 de elevi care au susţinut astăzi proba la matematică. Pentru clasa a IV-a, testările vizează evaluarea Evaluare Nationala01competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română (probă susţinută în 28 mai), evaluarea competenţelor la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine o testare şi la limba maternă. La clasa a IV-a evaluarea va dura 60 de minute pentru fiecare test . Şi în acest caz, elevii vor fi supravegheaţi de învăţător şi de un alt profesor din şcoală.

Matematică test 1

Matematică test 2

Evaluare Naţională 2014. După administrarea testelor la clasa a IV-a se realizează eşantionarea unităţilor de învăţământ din învăţământul de stat şi particular din întreaga ţară, evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a fiind o evaluare standardizată şi având ca scop furnizarea datelor şi a dovezilor necesare pentru diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. CALENDAR  EVALUĂRI NAŢIONALE CLASELE II-a, IV-a şi a VI-a

28 mai – Evaluare clasa a IV-a – limba română

29 mai – Evaluare clasa a IV-a matematică

30 mai – evaluare clasa a IV-a – Limba Maternă

2 iunie – Evaluare clasa a II-a/  scris-citit – Limba română

3 iunie – Evaluare clasa a II-a/scris-citit/ Limba maternă

4 iunie – Evaluare clasa a II-a – Matematică

5 iunie – Evaluare clasa a VI-a – Limbă şi comunicare

6 iunie – Evaluare clasa a VI-a – Matematică şi Ştiinţele naturii

Notele nu vor fi trecute în catalog, evaluările se desfăşoară în clasă, elevii nu sunt separaţi câte unul în bancă, însă testele vor fi pe mai multe numere, astfel încât doi elevi care stau unul lângă celalalt nu vor avea aceleaşi subiecte, a declarat în urmă cu o lună ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Nu există camere de luat vederi, iar rezultatele nu vor fi publice. Notele pe care le vor lua elevii “se discută cu parinţii, se discută la nivelul consiliului profesoral, se discută la nivelul inspectoratului, iar noi la nivelul MEN vom da rapoarte la nivel naţional şi vom putea sa spunem exact care este nivelul de performanţă al elevilor folosind anumite criterii”, a precizat ministrul Educaţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea