Rămâi conectat

Curier Județean

Evaluare Naţională 2014. Elevii de clasa a IV-a susţin astăzi proba la matematică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Evaluare Naţională 2014. Elevii de clasa a IV-a susţin astăzi proba la matematică. Evaluările nu vor avea ca finalitate o notă în catalog, ci le oferă profesorilor, elevilor şi părinţilor informaţii concludente despre nivelul de pregătire şi despre ceea ce trebuie îmbunătăţit, informează Ministerul Educaţiei, care precizează că la nivel naţional, va exista un raport, similar raportului PISA, cu evaluări pe fiecare competenta, pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.

Evaluare Nationala01În judeţul Alba sunt peste 3.000 de elevi care susţin astăzi proba de la ora 9.00. Pentru clasa a IV-a, testările vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română (probă susţinută în 28 mai), evaluarea competenţelor la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine o testare şi la limba maternă. La clasa a IV-a evaluarea va dura 60 de minute pentru fiecare test . Şi în acest caz, elevii vor fi supravegheaţi de învăţător şi de un alt profesor din şcoală.

Citeşte şi: EVALUAREA NATIONALA 2014: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a II-a a IV-a, a VI-a şi a VIII-a

Evaluare Naţională 2014. După administrarea testelor la clasa a IV-a se realizează eşantionarea unităţilor de învăţământ din învăţământul de stat şi particular din întreaga ţară, evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a fiind o evaluare standardizată şi având ca scop furnizarea datelor şi a dovezilor necesare pentru diagnoza sistemului de învăţământ la nivel primar.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. CALENDAR  EVALUĂRI NAŢIONALE CLASELE II-a, IV-a şi a VI-a

28 mai – Evaluare clasa a IV-a – limba română

29 mai – Evaluare clasa a IV-a matematică

30 mai – evaluare clasa a IV-a – Limba Maternă

2 iunie – Evaluare clasa a II-a/  scris-citit – Limba română

3 iunie – Evaluare clasa a II-a/scris-citit/ Limba maternă

4 iunie – Evaluare clasa a II-a – Matematică

5 iunie – Evaluare clasa a VI-a – Limbă şi comunicare

6 iunie – Evaluare clasa a VI-a – Matematică şi Ştiinţele naturii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea