Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu – demersuri concrete pentru sprijinirea antreprenorilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu – demersuri concrete pentru sprijinirea antreprenorilor

 Comisia pentru Educație și Cultură din Parlamentul European a aprobat raportul alternativ al europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu, privind noua strategie europeană pentru IMM-uri, în care se solicită Comisiei Europene finanțarea dezvoltării a 1 milion de noi start-up-uri la nivel european.

La nivelul județului Alba există circa 800 de întreprinderi micro, mici și mijlocii (IMM-uri), care joacă un rol foarte important în economia județeană și națională. Crearea de noi afaceri înseamnă, în primul rând, înființarea de noi locuri de muncă și mai multe oportunități de angajare.

ELIT

”Raportul meu alternativ solicită Comisiei Europene, ca în perspectiva viitoarei strategii europene pentru IMM-uri, să vină cu măsuri eficiente, personalizate și adaptate diferitelor regiuni și sectoare. Documentul conține o propunere esențială pentru care mă voi lupta în perioada următoare, preluată din dialogul cu mediul de afaceri din România, de a finanța crearea a 1 milion de noi start-up-uri la nivel european”, a explicat europarlamentarul român, Victor Negrescu.

Din păcate, pandemia a avut un impact negativ major asupra IMM-urilor europene și, implicit, de la nivelul județului Alba. Astfel, este necesar un răspuns clar și consistent pentru a salva aceste companii și sprijini activ antreprenoriatul la nivel european.

Raportul întocmit de europarlamentarul de Alba și aprobat de Parlament solicită Comisiei Europene crearea unui program de finanțare la nivel european dedicat creării a 1 milion de start-upuri noi, dezvoltarea unei scheme de sprijin personalizat și a unui birou unic european pentru IMM-uri, susținerea educației antreprenoriale și a tinerilor antreprenori dar și soluții specifice pentru IMM-urile din sectorul cultural și creativ, turism, sport și media.