Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, acționează pentru protejarea mediului: Alături de echipa sa, utilizează sisteme PC uzate și recondiționate, pentru a susține economia circulară

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, alături de echipa sa, utilizează sisteme PC uzate și recondiționate, pentru a susține economia circulară, solicitând de asemenea instituțiilor europene să ofere statelor membre posibilitatea de achiziționare, din fonduri nerambursabile, a unor astfel de produse, în condițiile în care corespund standardelor de calitate și mediu.

”Economia circulară este centrală într-o lume în continuă schimbare atât pentru conservarea resurselor cât și pentru protejarea naturii. În acest sens, am decis ca pentru echipa care lucrează cu mine să folosesc aparatură tehnică și calculatoare uzate, recondiționate de o asociație cu tradiție, Ateliere Fără Frontiere, cu care am avut plăcerea să lucrez și în trecut, donând zeci de calculatoare”, a spus Victor Negrescu.

ELIT

În România, în diferite zone, sunt din ce în ce mai mulți astfel de operatori autorizați care, prin efortul lor, contribuie la dezvoltarea unei economii circulare cât mai eficiente și la integrarea persoanelor din zone dezavantajate, potrivit europarlamentarului de Alba.

”Vă invit să le contactați pentru că aceste organizații sunt disponibile să lucreze cu toată lumea. Pentru a susține economia circulară am interpelat instituțiile europene solicitând ca din fonduri europene să poată fi achiziționate și altfel de produse reciclate/modernizate, mai ales când acestea corespund standardelor de calitate și de mediu necesare lumii în care trăim”, a conchis Victor Negrescu.

Acesta urmează ca în perioada următoare să lanseze un program de colectare de calculatoare cu scopul de a fi recondiționate și date spre folosință copiilor din zonele dezavantajate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419