Rămâi conectat

Politică Administrație

EUROPARLAMENTARE 2014 – Președintele PNL Alba: 27% este scorul minim pe care îl pot accepta de la organizațiile locale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba, Teodor Atanasiu, președintele organizației județene, a anunțat că, în ceea ce privește alegerile europarlamentare ce vor avea loc în toate statele membre UE in perioada 22-25 mai, 27 la sută este scorul minim pe care îl poate accepta de la organizațiile locale.

Senatorul de Alba susține că, poziția numărul 13 pe lista candidaților PNL la europarlamentare, ocupată de albaiulianul Florin Roman, nu este doar una onorantă, ci și una cu șanse reale.

Liberalul a explicat pe scurt, că la un scor de 25 la sută, PNL va avea 9 europarlamentari. Primele 6 poziții pe listă sunt ocupate de cei care sunt în funcțiile de europarlamentari, fiind vorba de “lideri naționali ai partidului, care trebuie satisfăcuți”. Următoarele trei poziții pe lista candidaților sunt ocupate de “oameni noi – unul din Moldova, unul din centrul țării și un tânăr – respectiv care va câștiga competiția internă “10 pentru România”. O poziție de pe listă iese din calcul pentru că Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil de ANI.

Ei bine, potrivit lui Atanasiu, următoarele poziții, până la Florin Roman, sunt ocupate de primarul Bacăului și președinta OFL – Lucia Varga, persoane care nu ar intenționa să meargă ]n Parlamentul European. În aceste condiții, cu un scor bun obținut la nivel național, PNL ar putea câștiga 10 europarlamentari din totalul de 32 pe care îi are România. În acest fel, candidatul Florin Roman ar putea, chiar dacă se situează pe poziția 13, să devină al zecelea europarlamentar liberal în 2014

Președintele PNL Alba a subliniat faptul că alegerile europarlamentare reprezintă un test politic important pentru liberali și că se lucrează la un sistem de stimulare, respectiv de sancționare, a liderilor organizațiilor locale din județ, în funcție de procentul obținut la scrutinul din mai.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea