Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Europa se topește la temperaturi record: Sute de oameni au murit în ultimele zile din cauza caniculei, în vestul continentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europa se topește la temperaturi record: Sute de oameni au murit în ultimele zile din cauza caniculei, în vestul continentului

Vestul Europei se confruntă cu un val fără precedent de caniculă venit de deasupra deşertului Sahara care a adus cu el temperaturi record. O mie de oameni au murit în ultimele zile din cauza temperaturilor de foc in Spania şi Portugalia. Valul de aer fierbinte ajunge şi la noi peste câteva zile.

Franţa, Anglia sau Spania au fost astăzi printre cele mai fierbinţi locuri de pe Pământ. În multe locuri temperaturile au depăşit 42 de grade Celsius.

În Londra, a fost mai mai cald decât în Caraibe sau în Sahara, unde azi au fost doar 32 de grade. Temperatura a depăşit după amiază 38 de grade Celsius. La primele ore ale dimineţii, în staţiile de metrou erau deja 31 de grade. Oamenii au fost sfătuiţi să nu iasă din casă decât pentu urgenţe şi să nu plece la drum fără a avea apă la ei.

„Biroul a fost închis pentru a preveni călătoriile, având în vedere posibilele perturbări ale deplasărilor. Așa că sunt nevoit să lucrez de acasă.”

Cei care au rămas acasă au gătit micul dejun direct la soare. Este cazul acestui bărbat care face ouă ochiuri pe pietrele din curte.

Thomas Waite, medic: Cea mai bună cale de a evita îmbolnăvirea este să rămâneţi în locuri răcoroase, să vă hidrataţi şi să nu staţi în căldură.
Europenii se topesc la temperaturi record

Şi ce e mai rău abia acum vine. Mâine în Regat va fi cea mai caldă zi de când se fac măsurători, 41 de grade Celsius. Sunt temperaturi pe care specialiştii le aşteptau abia peste 30 de ani.

Meteorologii britanici estimau în urmă cu doi ani că temperatura va trece de 40 de grade în Regat, abia în 2050. Medicii îi sfătuiesc pe localnici să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru că astfel de temperaturi pot ucide şi un om fără probleme de sănătate.

Kit Malthouse, Cancelar al Ducatului de Lancaster: Știți, trebuie doar să fim rezonabili. Nu am mai văzut o asemenea căldură în țară. Trebuie să învățăm din ea, să înțelegem cum funcționăm și să ne adaptăm comportamentul astfel încât să trecem cu toții prin ea în siguranță.

Prea cald este şi în Franţa. În sudul ţării s-au înregistrat azi şi 42 de grade Celsius. Canicula face imposibilă stingerea inceendiilor de vegetaţie. Cea mai disperată situaţie este în Gironde, unde peste 14.000 de hectare de pădure s-au făcut scrum.

Iar focul lasă în urma sa un cocktail toxic. Fumul negru conţine benzen, cianuri şi monoxid de carbon, care fac aerul de nerespirat şi pot duce chiar la axifisiere. e Aproximativ 16 mii de localcici s-au văzut nevoiţi să îşi părăsească casele, atât de teama focului, cât şi a fumului. 8.000 numai azi.

Gilles Dixsaut, medic: Aceste particule foarte fine intră prin sistemul respirator, iar acest lucru este foarte periculos, pentru că ele sunt responsabile pentru bolile respiratorii.
Prin foc trece şi Spania

Peste 30 de incendii au făcut scrum 7000 de hectare de vegetaţie. Şi aici peste 3.500 de oameni s-au văzut nevoiţi să fugă din calea focului.

De joi, temperaturi de foc vor acoperi şi România. La început de weekend, termometrele vor indica 40 de grade Celsius la umbră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea