Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Opinii - Comentarii

EDUCAȚIA ÎN EURO-PA!

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

EDUCAȚIA ÎN EURO-PA!

Corupția în sistemul de învățământ: Profesorii universitari și cadrele didactice sunt implicate în acte de corupție, cerând mită pentru promovarea examenelor.

Există o rețea întreagă de fabrici de diplome și comerț cu lucrări de disertație.

Lipsa performanței în învățământul superior: Nicio universitate din România nu se clasează în top 500 la nivel mondial. Apariția unor universități private, chiar și în orașe mici, a diminuat calitatea educației superioare.

Lipsa dotărilor și a condițiilor adecvate: Multe școli din România se confruntă cu probleme grave legate de infrastructură, inclusiv lipsa avizelor de funcționare, dotări precare și condiții necorespunzătoare pentru elevi și cadre didactice.

Calitatea slabă a pregătirii cadrelor didactice: Există profesori slab pregătiți care sunt angajați în sistem, uneori chiar cu note mici la examenele de titularizare, iar salariile lor sunt extrem de mici.

Numiri politice în conducerea instituțiilor de învățământ: Funcțiile de directori și inspectori școlari sunt adesea ocupate de persoane numite politic, uneori chiar fără a îndeplini criteriile necesare.

Scăderea calității educației și abandonul școlar: Calitatea educației este în scădere, iar România se află pe locul trei în UE la abandonul școlar.

Probleme sociale legate de educație: Copiii din medii sărace se confruntă cu lipsa hranei, a rechizitelor și a altor resurse necesare pentru a putea învăța în mod adecvat.

Ionuț Baic


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de SFINŢII CONSTANTIN şi ELENA 2024. Ce SMS-uri, felicitări, urări puteţi trimite celor dragi cu ocazia zilei de nume

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de Sfinții Constantin și Elena FELICITARI pentru Constantin și Elena. Urări prin SMS de Sf CONSTANTIN şi ELENA 2024 Felicitare de la mulți ani de Sf Constantin și Elena pentru: Elena, Ileana, Lenuţa, Constanţa, Leana, Nuţi, Constantin, Costel, Costică, etc. Mesaje haioase și amuzante de Sfinții Constantin și Elena. Trimite un SMS, o urare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea