Rămâi conectat

Actualitate

Euro în loc de lei? România mai are de aşteptat până va trece la moneda unică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform unui comunicat transmis marţi de Ministrul Finanţelor Publice, România va trece la zona euro, doar la 1 ianuarie 2019.

„În data de 6 mai 2014, ministrul delegat pentru buget, domnul Liviu Voinea a participat la reuniunea Consiliului ECOFIN şi la reuniunea Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene de Investiţii, care s-au desfăşurat la Bruxelles.

În contextul discuţiei miniştrilor referitoare la situaţia economică din UE şi prognoza de primăvara a Comisiei Europene, publicată în data de 5 mai a.c., ministrul Liviu Voinea a anuntat ca, pe baza progreselor realizate în privinţa convergentei reale şi nominale, a evolutiei reformelor structurale şi a perspectivelor solide de creştere economica, Guvernul Romaniei a stabilit 1 ianuarie 2019 ca data tinta pentru aderarea României la zona euro. Anuntul a fost primit pozitiv de participanţii la reuniunea Ecofin”, se arată în comunicat.

În urma cu aproape o saptamana, premierul Victor Ponta a vorbit de asemenea despre 2019 ca data tinta pentru trecerea la moneda unica europeana.

„Este extrem de important ca toate aceste realizari economice sa fie de durată, să putem să îndeplinim planul de convergenţă pe care ni l-am asumat, pentru ca Romania să se ridice la standardele economice şi sociale ale Uniunii Europene şi obiectivul intrării în spaţiul euro în 2019 sa fie atins”, a spus Ponta în şedinţa de Guvern.

 Sursa Stirile ProTV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri Prin ordinul nr. 1.648 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală sunt introduce schimbări radicale în modul de operare a saloanelor de înfrumusețare și de tatuaj. La art. 15 sunt prevăzute următoarele reguli: este interzisă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea